[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Historien om Hill’s


Original K/D Can

Det första Hill's fodret

Dr. Mark Morris var en enastående veterinär. Han ansåg att man skulle ta djurens hälsa lika allvarligt som vår egen. Han öppnade den allra första veterinärkliniken för husdjur. Innan dess hade veterinärer mest behandlat stora djur från bondgårdarna, arbetshästar och hundar.

Mark Morris såg länken mellan dålig nutrition och sjukdom hos djur, och utvecklade därför ett foder som var överlägset allt annat på marknaden. Det var en liten affärsverksamhet, Mark och hans fru tillverkade fodret själva och sålde vidare till sina kunder på kliniken.
Buddy and his owner

 

Buddy. Den första Hill's hunden


Vändpunkten för Dr. Morris foderverksamhet kom när han mötte en blind namn som hette Morris Frank. Morris ledarhund, Buddy, betydde allt för honom, men Buddy led av en njursjukdom. Eftersom Morris hade hört talas om Dr. Morris unika foder frågade han honom om han kunde göra något för att hjälpa.

Dr. Morris visste att många av de kommersiella fodren som fanns tillgängliga på den tiden innehöll mycket salt och hade väldigt lågt näringsmässigt värde. Detta var farligt för njurarna hos hundar och katter, och han satte därför igång att utveckla ett foder som kunde hjälpa Buddy.

Detta foder var Prescription Diet k/d, som sedan blev det första kommersiellt tillgängliga Hill’s fodret. k/d hjälpte Morris och Buddy att uppleva många fler år tillsammans. Det är därför vi ser Buddy som den allra första Hill's hunden.

 

 

Hill's är unikt. Det är det enda fodret som har blivit utvecklat av en veterinär. Därför anses Hill’s av många veterinärer vara det allra bästa som finns. Veterinärer litar på oss därför att de vet att alla våra foder är speciellt formulerade av veterinärer och att bara de bästa, kliniskt beprövade, ingredienserna ingår.

Våra foder är fortfarande formulerade av veterinärer, och de fortsätter att hjälpa katter och hundar samt deras ägare att få ut det allra mesta ur livet tillsammans.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]