[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Beteende

Kattbeteende

Kattens svans och dess historier

Svansen på din katt kan berätta för dig vad som rör sig inne i huvudet på den. Svansar är goda indikatorer på humöret. Ta dig lite tid att observera beteendet hos din katt så lär du dig snart att läsa av svansföringen.

LÄS MER

Katter och rinnande vatten

En del katter är väldigt kräsna med sitt vatten. Du ställer fram fräscht vatten åt dem hela dagen men så fort du sätter på kranen så kommer de springande för att dricka.

LÄS MER

Varför katter vägrar använda lådan

Om din katt har ändrat sina toalettvanor och inte längre använder lådan, så finns det förmodligen en uppenbar anledning. Även om den nu har börjat gå på andra ställen i huset. Icke-rengjord låda: katter tycker inte om att använda lådan om sanden inte är helt ren.

LÄS MER

Varför jamar katter?

Till och med unga barn kan härma kattens ljud. Det karaktäristiska "mjau" är inte bara ett kattljud.

LÄS MER

Katter fångar möss

Katter älskar att fånga möss. Och de är naturliga och duktiga jägare.

LÄS MER

Katter och väderförändringar

Omväxlande väder leder till förändrade behov för din katt, speciellt sommar- och vintermånaderna för med sig särskilda problem för katter. Vinter Om du håller din katt inomhus (eller håller den inne bara under vintern) kommer den inte att påverkas av sjunkande temperaturer eller bitande kyla.

LÄS MER

Fyrverkerier utan rädsla

Fyrverkerier är ett festligt inslag i många speciella händelser under hela året. Dessvärre så kan de kraftiga smällarna och bländande ljusen vara mycket skrämmande för din hund eller katt.

LÄS MER

Att adoptera en vuxen katt

Du får grepp om en vuxen katts temperament på en gång. En kattunge kan bete sig på ett sätt som ung men förändras märkbart (inte alltid till det bättre!) när den blir vuxen.

LÄS MER

Skvätta och kissa inomhus

De flesta katter är ofta petnoga med sina toalettvanor och använder systematiskt kattlåda inomhus eller går i trädgården. Om katten kissar eller skvätter i ett hörn inomhus så kan det därför vara väldigt oroväckande. Skvätter eller kissar? Katter använder urin som en luktsignal eller för att markera för sig själva och andra katter.

LÄS MER

Min katt är kräsen i maten

Om din katt är kräsen i maten så behöver du inte oroa dig, de har nämligen rykte om sig att vara extremt petiga. Sanningen är att detta beteende i regel är inlärt och inte medfött.Du kanske tror att din katt vill ha, eller behöver en varierad kost, men i själva verket så är den nöjd med att äta samma mat varje dag hela sitt liv, så länge det är näringsrikt.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]