[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Att leva med andra husdjur och familjemedlemmar

Leva med andra husdjur och människor

En frisk och rolig vardag för din katt!

I en vardag där allt kan hända är det viktigt att tänka på familjens fyrbenta medlem. Katter behöver stimulans och känna sig trygga i sitt hem.

LÄS MER

Introducera en kattunge för din nuvarande katt

"Säg hej till din nya lillasyster!" En ny liten kattunge hemma är roligt och spännande för hela familjen... utom för din nuvarande katt! Oavsett hur snäll den här så är det fortfarande en katt och vill därför instinktivt försvara sitt territorium. Din katt är väldigt medveten om sin plats i den sociala rangordningen.

LÄS MER

Katt och spädbarn

Hur kommer din katt att reagera till en nykomling i huset och hur kan du försäkra dig om att din katt och ditt spädbarn kommer överens? Veterinären och beteendevetaren Francesca Riccomini ger råd om hur du förbereder din katt på tillökning. För många kattägare representerar katten en familjemedlem och har därför samma rätt till allt som hemmet har att erbjuda. I katt-termer inkluderar detta mänsklig kontakt, vilket ofta är ett krav närhelst någon är hemma. Så kan en katt och en bebis komma överens? Att vara i centrum Det är inte ovanligt att en katt blir ompysslad och bortskämd, när det blir "barnet" i familjen.

LÄS MER

Att introducera en ny katt

Att introducera en ny katt eller kattunge till din katt eller hund kan vara ganska besvärligt. Du vill att alla ska komma överens och att den nya ska känna sig välkommen, men detta sker sällan helt utan problem - även om anledningen till att du skaffar ytterligare en katt är som sällskap till din inneboende katt.

LÄS MER

Leka med din katt

Att leka med din katt är viktigt för att bevara din katts hälsa och upprätthålla banden mellan er. Som tur är så älskar de att leka! Att skapa tillfällen för ensam lek är särskilt viktigt för inomhuskatter, speciellt eftersom de är ensamma mesta delen av dagen.

LÄS MER

Katter och barn

Få saker är så underbart för ett barn som en pälsbeklädd vän och som tur är så gillar de flesta katter den uppmärksamhet som ett barn överöser dem med. Barn och katter kan leva och leka tillsamman utmärkt så länge de respekterar varandra. Spädbarn bör aldrig lämnas ensamma med en katt. De kan vara ganska klumpiga och kan av misstag göra illa eller skrämma en katt, speciellt en ömtålig kattunge.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]