[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktiska tips

Praktiska tips om vanliga kattproblem

Gör egna kattleksaker din lilla kattvän kommer att älska

Alla vet att katter älskar att leka, men samtidigt är de kräsna med vad som duger åt dem. Och eftersom katter tröttnar väldigt lätt måste du variera lekstunden så att katten hela tiden tycker att det är intressant och spännande. Vill du hålla kvar intresset från din pälsklädda vän? Testa att själv göra de här tre kreativa kattleksakerna:

LÄS MER

Det är viktigt att din katt dricker ordentligt

Det kan tyckas märkligt, men de katter som delar våra hem och fyller våra hjärtan härstammar från en ökenlevande art. Det finns mycket som skiljer dagens sällskapsdjur från dessa ursprungliga förfäder, men en sak förblir oförändrad: förmågan att producera kraftigt koncentrerad urin och, för många katter, ett lågt vätskeintag.

LÄS MER

Motion – förklädd till lek – för katter

De flesta tror att det är så svårt att få katter att motionera. I själva verket älskar katter att motionera – på sina villkor, förstås. Här är några lekar som är så roliga att din katt inte märker att det egentligen handlar om motion!

LÄS MER

5 enkla tips för skötsel av kastrerade katter

Du har rådgjort med din veterinär och du vet att du har gjort rätt i att sterilisera din katt. Med hjälp av de här 5 tipsen kan du ge din steriliserade katt fortsatt fin omsorg också efter ingreppet…

LÄS MER

Fem tips för att få katten att sluta klösa sönder möblerna

Känner du ibland att det finns en liten nackdel med att ha katt, i alla fall vad gäller möblerna? Då är du inte ensam. Katter älskar att klösa på saker, så vi måste hitta det bästa sättet för oss att vara tillsammans allihopa: katter, ägare och soffor.

LÄS MER

“Le!” Hur du tar den perfekta bilden av din katt

Varje katt är unik och i ögonen på varje katts 'föräldrar', så är den också den vackraste katten som någonsin har funnits på jorden. Och det är precis på det sättet som det ska vara. Men hur kan du fånga den kraften, den personligheten, detta 'något speciella' med din katt i ett fotografi som du alltid ska uppskatta? Jo, den goda nyheten är att utvecklingen mot digitala kameror som alla har råd med har gjort det enklare än någonsin.

LÄS MER

Människor med allergier och katter

Du kan vilja ha en katt men samtidigt vara bekymrad över tänkbara allergier som någon i din familj kanske har. Kanske du redan har en katt och har upptäckt att allergier har blivit ett problem. Den goda nyheten är att människor med allergier och katter kan leva ihop! Allergier mot katt orsakas av en reaktion mot en viss typ av protein som finns i oljan i kattens hud och saliv.

LÄS MER

Att resa med din katt

De flesta katter är inte särskilt glada resenärer - de är oftast starkt förankrade i sitt territorium och känner sig väldigt sårbara när de är borta från hemmaplan. Att få vara med familjeflocken och ha möjlighet att gå på upptäcktsfärd eller besöka en främmande plats, är inte alls lika eftertraktat bland katter som det är bland hundar. Om du skulle vilja ta med din katt på en tåg-/bil- eller flygresa bör du försäkra dig om att resan blir säker och bekväm i en lämplig kattbur och att katten hålls instängd tills resan är avklarad, åtminstone tills den har vant sig vid det nya territoriet.

LÄS MER

Att adoptera en vuxen katt

Du får grepp om en vuxen katts temperament på en gång. En kattunge kan bete sig på ett sätt som ung men förändras märkbart (inte alltid till det bättre!) när den blir vuxen.

LÄS MER

Uträtta behov inomhus

Katten är ofta petnoga med sina toalettvanor och använder systematiskt -sin kattlåda om den finns tillgängligt, eller går ut i trädgården. Om hon gör ifrån sig inomhus så kan det därför vara väldigt oroväckande. Då och då kan det inträffa någon enstaka olycka om katten är sjuk, instängd i ett rum eller blir plötsligt skrämd.

LÄS MER

Att flytta med din katt

Om det finns något stressigare än att flytta, så är det att flytta med din katt. Men genom noggrann planering kan det gå problemfritt. Katter utvecklar starka band till deras omgivning så flytten kan bli stressig för din katt.

LÄS MER

Hantera hårbollar

Nästan alla kattägare har sett en hårboll eller hört det obehagliga ljud deras katter ger ifrån sig när de försöker hosta upp dem. Hårbollar är lätta att känna igen eftersom de har en säregen cylinderliknande form (tubformade) bestående av en stor mängd hår. Ibland kan det även medfölja galla eller matrester.

LÄS MER

Sommarvärme -tips för varmt väder

Precis som människor behöver katter speciell omvårdnad när det kommer till varmt, soligt sommarväder. Solbränna, värmeslag och uttorkning kan påverka både inne- och utekatter, så var säker på att du och din katt är förberedda för sommarvärmen.

LÄS MER

Vårda din katt

Katter är extremt renliga djur, men även den mest noggranna katt drar nytta av lite extra hjälp. Speciellt om de är långhåriga. Att vårda din katt är också ett bra sätt för er att komma varandra närmare.

LÄS MER

Att sköta och bada din katt

Alla som har en katt vet hur noggranna de är att sköta sig själva. De flesta katter spenderar en stor del av sin dag med att sköta om sig själva, men ibland så kan de behöva lite extra hjälp, till exempel om de har blivit skadade eller har långa hår i pälsen som har trasslat ihop sig.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]