[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Skötsel av en äldre, vuxen katt

Enkla sätt att hålla din äldre katt igång

När äldre katter slår av på takten kanske de börjar gå lite långsammare, hoppa lite försiktigare och leka lite mindre. Detta är normalt beteende för mogna katter, men övergången kan oroa djurägaren. Ett sätt att se till att din katt håller sig pigg är att uppmuntra den att träna så att hjärnan och kroppen hålls aktiv och smidig. Den där lilla kattungen du fick hem för ett antal år sedan är nu pensionär och det är upp till dig att bevara kattens mentala och fysiska hälsa.

LÄS MER

Så här hanterar du din hund eller katts magbesvär

Learn to see the signs of an upset stomach in your cat, understand the triggers and explore some possible solutions.

LÄS MER

Katter och väderförändringar

Omväxlande väder leder till förändrade behov för din katt, speciellt sommar- och vintermånaderna för med sig särskilda problem för katter. Vinter Om du håller din katt inomhus (eller håller den inne bara under vintern) kommer den inte att påverkas av sjunkande temperaturer eller bitande kyla.

LÄS MER

Vårda din katt

Katter är extremt renliga djur, men även den mest noggranna katt drar nytta av lite extra hjälp. Speciellt om de är långhåriga. Att vårda din katt är också ett bra sätt för er att komma varandra närmare.

LÄS MER

Hantera hårbollar

Nästan alla kattägare har sett en hårboll eller hört det obehagliga ljud deras katter ger ifrån sig när de försöker hosta upp dem. Hårbollar är lätta att känna igen eftersom de har en säregen cylinderliknande form (tubformade) bestående av en stor mängd hår. Ibland kan det även medfölja galla eller matrester.

LÄS MER

Att flytta med din katt

Om det finns något stressigare än att flytta, så är det att flytta med din katt. Men genom noggrann planering kan det gå problemfritt. Katter utvecklar starka band till deras omgivning så flytten kan bli stressig för din katt.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]