[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Utfodring av äldre, vuxen katt

Näringsinformation för äldre katter - 7 år och äldre

Hur och när ska du utfodra din äldre katt?

Det är viktigt att du utfodrar din katt med rätt mängd foder och med jämna intervall, men det kan vara knepigt - det är viktigt att tänka på att behoven varierar mycket från katt till katt. Utfodringsrekommendationerna som finns på burken eller påsen är bara ett första råd att börja med. Det är viktigt för din katts fortsatta hälsa att den undersöks med jämna mellanrum och att utfodringsmängden regleras efter behoven.

LÄS MER

Katter har andra näringsbehov än människor

En studie av hemlagad hund-/kattmat visade att över 90 % av fodren var näringsmässigt obalanserade och inkompletta.* Hundar och katter har väldigt specifika och skilda näringsbehov. Att laga mat för din katt är inte samma sak som att laga mat åt dina barn eller dig själv.

LÄS MER

Att blanda kattmat

Att använda kattmat på burk som ett komplement till, eller som "topping" på torrfoder är populärt. Faktum är att många katter som äter ett torrt dietfoder även äter burkmat från dagligvaruhandeln.

LÄS MER

Mata din katt med fisk

Din mamma har säkert sagt det otaliga gånger: fisk är nyttigt! Men är det en god idé att mata din katt med fisk? Senaste forskningen visar på att det förmodligen är det. Och det är ju en fantastiskt nyhet för alla katter, eftersom de flesta katter älskar fisk. Är all fisk bra för din katt? Om fisk är så väldigt bra för katter kanske du frestas att servera en stillahavsbergstunga, lätt ångkokt i mjölk.

LÄS MER

Belöna din katt hela livet – inte bara i Juletid

Alla gillar en liten godbit då och då -och speciellt nu när julen är på väg. Men även om det är frestande att ge din katt matrester från bordet så kan många födoämnen avsedda för människor faktiskt vara farligt för katten! Vissa katter är mycket duktiga på att tigga och på att bete sig som att dom inte har fått mat på flera dagar! Men frestas inte att ge din katt matrester från din tallrik.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]