[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Att leva med
äldre katter

De 10 bästa hälsotipsen för äldre katter

Trots att vi värdesätter våra katter är det lätt att ta dem för givna. Din äldre katt uppskattar dock allt du gör. Följande hälsoråd som är särskilt riktade till äldre katter visar din äldre katt hur mycket du bryr dig:

cat
 1. 1 Planera minst två veterinärbesök om året. Ju äldre din katt blir, desto viktigare är det att den bibehåller god hälsa.
 2. 2 Se till att du har kunskap om och är mer medveten om din äldre katts hälsotillstånd. Titta regelbundet på hur din katt beter sig för att lägga märke till potentiella sjukdomssymtom.
 3. 3 Överväg om du behöver ge din katt foder flera gånger om dagen istället för en stor måltid, detta för att underlätta matsmältningen.
 4. 4 Undvik att ge för mycket foder – övervikt kan leda till ett stort antal hälsoproblem och kan förkorta kattens liv.
 5. 5 Se till att din katt motionerar regelbundet för att hjälpa till att bevara musklernas smidighet och hålla skelettet och lederna starka.
 6. 6 Glöm inte bort kattens tandhälsa. Se till att kattens tänder rengörs av veterinären när man råder dig till detta och borsta dem regelbundet hemma.
 7. 7 Se till att din veterinär ger de vaccinationer som krävs.
 8. 8 Håll din äldre katts sovplats ren och titta alltid efter loppor i förebyggande syfte.
 9. 9 Eftersom äldre katter är benägna att vara inaktiva bör du kontrollera kattens klor regelbundet och klippa dem vid behov.
 10. 10 Kärlek och uppmärksamhet är också viktigt för att få en friskare och gladare äldre katt – se till att du ger tillräckligt!
 • Speciella behov

  Äldre katter har speciella behov för att skydda sig mot åldersförändringar.

  Näringsbehov
 • NYA Senior 11+ Healthy Ageing

  Finns som både torrfoder och
  burkfoder i läckra portionspåsar.

  Produktsortiment
 • Tips för bättre veterinärbesök

  Åtgärder för att planera nästa veterinärbesök och förbereda din äldre katt för det

  Bättre veterinärbesök
[ ↑ skip to content ↑ ]