[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Näring och
utfodring

Så här får du din katt att gå över till kattfodret Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing

cat

Som vi alla vet är det inte alltid lätt att gå över från en sak till en annan. Ta din kattkompis till exempel – att växa från kattunge till vuxen, att mogna från vuxen till äldre katt. Varje nytt stadium i livet har krävt en förändring i din äldre katts diet för att bibehålla god hälsa och näring.

Det är inte bara viktigt att låta din äldre katt gå över till ett specialutformat foder för äldre katter, utan det är också viktigt att övergången sker på rätt sätt.

Ta det lugnt. Om du går över till ett nytt foder för snabbt kan det orsaka kräkningar eller diarré. Det är viktigt att gå över gradvis från kattens nuvarande foder till det nya fodret för att undvika att katten får magproblem av det nya fodret.

Ha tålamod. Att ha tålamod kan vara lättare sagt än gjort, men det krävs för att se till att din äldre katt accepterar det nya fodret. Om det nya kattfodret har en annan form än det nuvarande fodret kan det ta längre tid för katten att acceptera den nya formen. Då är det bra att ha gott om tålamod!

Glöm inte bort vattnet. Om du byter från burkfoder till torrfoder är det viktigt att katten dricker tillräckligt med vatten för att undvika förstoppning. I sådana fall kan det ta sju dagar eller mer att gå över till det nya fodret.

Guide för byte av foder

Dagar Nuvarande foder Kattfodret Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing
1-2 75 % 25 %
3-4 50 % 50 %
5-6 25 % 75 %
7 100 %

Det här är endast allmänna riktlinjer. Din veterinär kommer att rekommendera en övergångsplan som är speciellt anpassad efter kattens behov.

Guide för daglig utfodring med Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing

Följande mängder är enbart en utgångspunkt. Din äldre katt kan behöva mer eller mindre foder för att bihålla en lämplig vikt. Justera efter behov. Fråga veterinären om du är osäker.

 • Friskt vatten ska alltid stå framme!
Kroppsvikt Torrfodermängd per dag
2 kg 25–35 g
3 kg 35–50 g
4 kg 45–60 g
5 kg 55–75 g
6 kg+ 11 g/kg

Gör övergången till kattfodret Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing enkel och hjälp din äldre katt att bekämpa åldersförändringar. Läs mer information om vilken skillnad det kan göra för din äldre katt.

 • Speciella behov

  Äldre katter har speciella behov för att skydda sig mot åldersförändringar.

  Näringsbehov
 • NYA Senior 11+ Healthy Ageing

  Finns som både torrfoder och
  burkfoder i läckra portionspåsar.

  Produktsortiment
 • De 10 bästa hälsotipsen

  Hälsotips för äldre katter för ett långt och friskt liv.

  Läs artikeln
[ ↑ skip to content ↑ ]