[ ↓ skip to navigation ↓ ]

FAQ

Här följer några vanliga frågor om hundars magbesvär, diarré, bukspottkörtelinflammation och andra matsmältningsstörningar med svar från våra expertveterinärer. Du bör diskutera din hunds specifika tillstånd med din veterinär.

Vad är det som gör att min hund får magbesvär?

Oftast orsakas magbesvär av att din hund har ätit för mycket, fått i sig skämd mat, ätit något som orsakat en allergisk reaktion eller ätit för fort. Med lite hjälp kan de flesta hundar ganska snabbt bli av med dessa typer av magbesvär. Vissa hundar kan dock ha mer långvariga besvär som aldrig riktigt verkar försvinna eller blossar upp då och då. I sådana fall bör du kontakta veterinären.

Läs mer

Vad ska jag göra om min hund kräks eller har diarré?

Låt inte din hund ha tillgång till mat om den lider av kräkning eller diarré och ge den bara små klunkar med vatten tills den slutar kräkas. Kontakta din veterinär om hunden verkar sjuk, fortsätter att kräkas eller har blod i kräkningarna eller diarrén. Om kräkningarna och diarrén ger med sig efter ett dygn kan du fråga veterinären om du kan ge små mängder av ett mycket lättsmält hundfoder, till exempel Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ som finns på veterinärkliniker.

Läs mer

Min hund ser väldigt sjuk ut och äter ingenting. Vad ska jag göra?

Om din hund fortsätter att matvägra och verkar svag eller utmattad kan det vara ett tecken på en mer allvarlig mag-tarmsjukdom och du bör därför omedelbart kontakta din veterinär.

Läs mer

Min hund älskar sina godisbitar som den får då och då. Kan de vara orsaken till de många olyckshändelserna inomhus?

Vi vet att det är frestande att ge hunden något extra gott ibland, men vanligen är ”människomat” eller matrester både feta och kryddstarka, vilket kan irritera din hunds matsmältning och leda till oönskade olyckshändelser. Det är bättre att undvika att ge hunden olämpliga godsaker och i stället ge måttliga mängder av särskilda hundgodsaker. Du kan alltid belöna hunden med vanliga foderbitar – den kommer att uppskatta att bli handmatad med dem!

Läs mer

Min veterinär rekommenderade mig att ge min hund ett specialfoder för matsmältningsstörningar, Prescription Diet i/d. På vilket sätt skiljer det sig från min hunds vanliga foder?

Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ är ett kliniskt bevisat foder som rekommenderas av veterinärer och det är särskilt sammansatt för att hjälpa din hund att återställa balansen i mag-tarmkanalen. Fodret är också:
  • Mycket lättsmält för att underlätta näringsupptaget i hundens irriterade mag-tarmkanal
  • Sammansatt med hög halt av elektrolyter som bidrar till att minska vätskeförlusten vid kräkningar och diarré
  • Mycket välsmakande så att din hund kan njuta av att äta i/d samtidigt som mag-tarmkanalen återhämtar sig

Läs mer

Behöver min hund Hill's Prescription Diet i/d Low Fat?

När din hunds mag-tarmkanal är irriterad har den svårt att bryta ner fett. I detta fall kanske din veterinär rekommenderar att du använder Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat Gastrointestinal Health – ett specialfoder med låg fetthalt som hjälper till vid störningar i mag-tarmkanalen och bidrar till att den återhämtar sig.

Läs mer

Hur mycket i/d per dag ska jag ge min hund om den håller på att återhämta sig från bukspottkörtelinflammation eller matsmältningsstörningar?

Det finns en lättläst tabell på Hill's™ Prescription Diet™-förpackningen som visar rekommenderad, genomsnittlig portionsstorlek för din hund baserat på kroppsvikten. Veterinären eller djursjuksköterskan kan justera denna portionsstorlek utifrån hundens verkliga vikt och kroppsform.

Läs mer

Ska jag fortsätta ge min hund vanligt foder samtidigt som i/d?

Nej, Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ är ett komplett foder av hög kvalitet som din veterinär rekommenderar för att hantera din hunds matsmältningsstörningar. Fodret finns att få som välsmakande, knapriga, torra foderbitar och ett aptitretande burkfoder så att du kan välja den lämpligaste formen för din hund.

Läs mer

Hur gör jag för att ställa om min hund från vanligt foder till i/d?

Du bör införa i/d™ under en sjudagarsperiod genom att gradvis öka mängden i/d och minska på din hunds vanliga foder till dess att hunden enbart får i/d. Din veterinär kommer dock att rekommendera en övergångsplan som är speciellt anpassad till din hunds behov, i synnerhet om den har akuta matsmältningsstörningar.

Läs mer

Min hund har fått en medicin utskriven av veterinären. Är det säkert att ge den i/d också?

Du kan vara fullständigt trygg med att ge din hund i/d™, både samtidigt med mediciner eller på egen hand. Rådfråga alltid veterinären innan du ändrar medicinering eller foder för din hund.

Läs mer

[ ↑ skip to content ↑ ]