[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Beteende

Hundbeteende

Hundar som är rädda för åskan

Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar.

LÄS MER

Hundar som gräver

Håller din hund långsamt på att förvandla trädgården till ett månlandskap fyllt av kratrar? Misströsta inte, hundar som gräver följer bara sina naturliga instinkter. Det första du bör göra är att ta reda på varför din hund gräver. Det kan vara för att hunden följer sin rovdjursinstinkt, eller för att gömma ben eller leksaker. Det är också en naturlig instinkt att gömma mat från andra rovdjur.

LÄS MER

Äta hundbajs

Du har tagit din hund på promenad, du har precis berättat för dina grannar hur väluppfostrad den är och plötsligt kommer du på den med att äta hundbajs. Usch! Vad får hunden att göra detta? Koprofagi (facktermen för ätandet av avföring) är obehagligt men inte ett ovanligt beteende hos hundar. Den goda nyheten är att detta i regel inte kan skada din hund.

LÄS MER

De rätta hundleksakerna

Hundar älskar att leka, både med sin husse/matte eller för sig själva. Leken ger motion, mental stimulans och gör att hunden knyter an till dig. Bra hundleksaker är nödvändiga för att din vän ska trivas och vara säker.

LÄS MER

Besvärligt gnagande

Hundar använder sina munnar på samma sätt som vi använder våra händer, för att utforska. Det innebär att de kommer att undersöka allt de tycker verkar intressant genom att gnaga och tugga på det.

LÄS MER

Varför äter hundar gräs?

Din hund härstammar från den mäktiga vargen, en ståtlig jägare och en inbiten köttätare. Du ger honom mat av bästa tänkbara kvalitet, så varför insisterar han på att äta gräs? Medan ingen med säkerhet vet varför hundar äter gräs så är hundkännare ganska säkra på att det är ett normalt hundbeteende och säkerligen inget att oroa sig över.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]