[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktiska tips

Praktiska tips om vanliga hundproblem

Sällskapshundar som hjälper människor

Hundar har rykte om sig att vara trogna följeslagare, och det finns skäl till det. Den här förmågan att knyta an till människor är en av anledningarna till att hundar används i terapisammanhang.

LÄS MER

Att flyga med din hund

Det viktigaste att tänka på innan du flyger med din hund, är förberedelse. Se till att du uppfyller de rätta kraven för karantän i det land du ska resa till. Det kan vara så mycket som upp till 6 månader vilket är mycket längre än de flesta människor har semester!

LÄS MER

Hur får jag min hund att sluta skälla?

Att kunna kontrollera din hunds ljudnivå är en viktig del i din roll som ansvarsfull hundägare. Oavbrutet skällande kan vara irriterande inte bara för dig utan även för dina grannar. Varför allt oväsen? Det första steget till att hantera problemet är att förstå varför en hund skäller.

LÄS MER

Att sköta och bada din hund

Det kan vara så att det är viktigare för dig än för din hund att få ett bad - speciellt om hunden har rullat runt i något obehagligt utomhus. Men för att göra livet lättare för båda, så finns det några saker du kan göra för att upplevelsen ska bli så trevlig som möjligt.

LÄS MER

Resa med din hund

Att resa med din hund kan vara väldigt roligt om du förbereder allt noga. Men, med dålig planering kan hela upplevelsen bli stressfylld för både dig och din hund. När du har bestämt att din hund skall åka iväg tillsammans med dig, det första du behöver göra är att köpa ett halsband med din nuvarande kontaktuppgifter väl synligt och låta hunden ha detta halsband på sig under hela resan. Din hund är säkert märkt med antingen ett microchip eller en tatuering i örat, men det är enklare för alla om uppgifterna finns lätt tillgängliga på halsbandet under semestern.

LÄS MER

“Le!” Hur du tar den perfekta bilden av din hund

Varje hund är unik och i ögonen på varje hunds 'föräldrar', så är den också den vackraste hunden som någonsin har funnits på jorden. Och det är precis på det sättet som det ska vara. Men hur kan du fånga den kraften, den personligheten, detta 'något speciella' med din hund i ett fotografi som du alltid ska uppskatta? Jo, den goda nyheten är att utvecklingen mot digitala kameror som alla har råd med har gjort det enklare än någonsin.

LÄS MER

[ ↑ skip to content ↑ ]