[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Skötsel av valpen

Tar du de första små stegen tillsammans med en ny valp? Ja, då är detta ett bra ställe att börja på för att få träningsvinkar, praktiska tips, hälsoråd och näringsinformation som kan ge din valp bästa möjliga start i livet.

Valpen kommer inte med en instruktionsbok

Det är roligt och spännande med en ny valp i huset, men precis som ett nyfött barn kommer den inte med en bruksanvisning. Så vi skrivit ned några grundläggande väsentligheter du måste känna till för att hjälpa dig under de första dagarna och veckorna.

Läs mer

Valpträning och uppförande

Ingen kan bortse från att små valpar är söta och goa, men om de ska utvecklas till sociala och glada hundar behöver de dresseras. Valpar lär sig mycket snabbt, och därför att det viktigt att lära den rätt beteende redan från början.Det kan mycket väl vara så att valpen fått en del träning innan du hämtar hem den, men sedan är det upp till dig.

LÄS MER

Praktiska tips

Under valpens första och viktigaste levnadsår kommer den att få uppleva otaliga nya situationer. De flesta kommer att vara roliga och positiva, men inte alla. För att hjälpa dig att förbereda valpen på sitt nya liv har vi beskrivit några av de vanligaste fallgroparna, samt tips för vad du kan göra i mindre behagliga situationer.

Läs mer

Hälsa och välbefinnande

Oavsett ras, utvecklas alla valpar på samma sätt: de går igenom samma stadier från valpstadiet till vuxen hund. Det är inte enbart intressant att känna till dessa stadier, det är också viktigt att du känner till hur valpen kan bete sig i olika stadier i livet.

Läs mer

[ ↑ skip to content ↑ ]