[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Din valp håller på att bli vuxen

Din valp håller på att bli vuxenDog and Food

Valpen är fullvuxen vid cirka ett års ålder. Den kan fortfarande bete sig som en busig liten valp, men den kommer att ha helt andra behov. Vid vuxen ålder behöver hunden vuxenfoder som innehåller alla nödvändiga näringsämnen, vitaminer och mineraler.

Vuxna hundar gör inte av med lika mycket energi som valpar, och om du fortsätter att utfodra hunden med valpfoder kommer den snart att bli överviktig. Veterinären kan hjälpa dig med hundens diet och rekommendera ett lämpligt vuxenfoder. Introducera det nya fodretgradvis under en period på fem till sju dagar. På så vis får hunden tillfälle att vänja sig vid den nya smaken och konsistensen.

Om du inte planerar att avla på din hund kanske du överväger att kastrera den? Din veterinär ger råd om de fördelar en kastrering. kan medföra för din hund och kan berätta om proceduren och vad du kan förvänta dig efter en sådan operation.

Vid 12 månader kommer veterinären att rekommendera omvaccinationför att stärka hundens immunförsvar. Detta är också ett bra tillfälle att kontrollera att hunden är avmaskad och har skydd mot andra parasiter som loppor och fästingar.

Nu när hunden är stor och har fullt utvecklad muskulatur är det viktigt med regelbunden motion för att hålla den frisk och vältränad. Motion är inte enbart viktigt för kroppen – även hjärnan stimuleras och du håller hunden aktiv, glad och frisk.

 


[ ↑ skip to content ↑ ]