[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Glöm inte bort att motionera

Alla katter kommer att ha olika grader av rörlighet och några kommer att svara på j/d snabbare än andra. Dock, bara för att din katt har problem med stela leder, så är det vanligtvis inget skäl att inte leka med den och inte uppmuntra den till motion. Faktum är att en försiktig motion är extremt bra för den, både för att hålla igång dess leder så att de kan röra sig fritt och för att säkerställa att den bibehåller en hälsosam vikt.

Motionera - men överdriv inte

Att aktivt främja en begränsad mängd av försiktig motion genom lekstunder är ett mycket bra sätt att inte bara hålla din katt mentalt stimulerad, men också att hjälpa den att stärka muskler utan alltför mycket belastning på lederna. Det hjälper också till att stärka relationen mellan den och dig, och dessutom så är det fantastiskt roligt.

Den mjuka beröringen

Vad skulle kunna vara mer lindrande och avkopplande för en katt med smärtande leder än en mjuk massage från en av det 'stora folket'.

LÄS MER

Och så till sängs

Bekvämlighet är viktigt för varje civiliserat djur, inklusive människor! Och det är ännu viktigare för katter med stela leder.

Ge en hjälpande hand

Precis som människor med knarrande leder uppskattar en hjälpande hand då och då, så kommer din katt att älska den extra uppmärksamheten av att få hjälp att ta sig till och från sin säng, eller till och med bli lyft upp och ner för de branta trappstegen till köket.

[ ↑ skip to content ↑ ]