[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Glöm inte motion

Alla hundar har olika grader av rörlighet och vissa svarar snabbare på j/d än andra. Det finns dock vanligen ingen anledning att sluta motionera din hund bara för att han eller hon är stel i lederna. Faktum är att försiktig motion är mycket bra för din hund, eftersom motionen bidrar till att både hålla lederna rörliga och hålla vikten under kontroll.Håll din hund i god kondition

Om din hund är överviktig ökar belastningen på lederna. Din veterinär kan då rekommendera Hill’s Prescription Diet j/d Reduced Calorie Canine för att hjälpa din hund att bibehålla en optimal vikt medan hunden arbetar med sin rörlighet.

Kontrollerad motion

Om du släpper din hund på en öppen yta kommer han eller hon vanligen att lyckligt springa och springa tills lederna inte klarar mer. Efteråt kan den dock få betala priset i form av smärta och haltande. Genom att låta din hund springa en liten stund och sedan ta den på en försiktig promenad, kan du styra mängden motion och låta din hund röra på sig tillräckligt mycket för att bränna lite energi och hålla lederna rörliga utan att det uppstår skador.

Kom ihåg att du alltid kan rådfråga din veterinär om ett lämpligt motionsprogram om du är orolig för att din hund får mer motion än vad som är bra för den.

Vad du bör göra och inte bör göra när du motionerar din hund

Prova vattenterapi

Varför inte undersöka om det finns en vattenterapibassäng för hundar i närheten av där du bor? Det är ett mycket bra sätt att ge din hund muskelstärkande, skonsam motion utan att lederna överbelastas. Det är också ett fantastiskt roligt sätt att stärka banden mellan dig och din hund. De flesta hundar gillar vatten och även de som inte gör det kommer att njuta av att hållas uppe av en flytväst och kajka runt i en uppvärmd bassäng tillsammans med dig.

Tillåt inte högintensiva aktiviteter

Om din hund lider av stela leder bör du försöka begränsa alla aktiviteter som ger plötslig belastning på lederna till ett minimum. Även om din hund älskar att hoppa upp och fånga en tennisboll kommer den hårda landningen på marken att förvärra de ömma lederna.
Du bör också undvika att låta din hund accelerera snabbt från stillastående för att jaga en pinne eller en boll. Och alla ”partytrick” där hunden står på bakbenen bör definitivt undvikas!

[ ↑ skip to content ↑ ]