[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Dina FAQ (ofta ställda frågor) besvarade av vår expertveterinär

Nu bör du veta mycket mer om stela leder generellt för hundar, och om hur Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ i synnerhet kan hjälpa din hund. Här finns ett urval av frågor som många andra oroliga hundägare har ställt till våra veterinärer online, och de råd som de har givit.

Behöver min hund Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Mini Canine?

Om din hund tillhör en av de mindre raserna där en vuxen hund väger mindre än 10 kg och lider av stela leder, då kan din veterinär rekommendera Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Mini Canine, speciellt utvecklad med mindre foderbitar för hundar med mindre käkstrukturer. Det innehåller samma kliniskt bevisade ingredienser och fördelar som den normala j/d™.

Hur vanligt är det med stela leder hos hundar?

Stela leder påverkar ungefär en av fem vuxna hundar¹. Fastän nästa hälften av alla fall hör till större raser, så kan alla typer av raser påverkas. Schäfrar, rottweilers, labrador retrievers och golden retrievers är särskilt riskutsatta, men det är även mindre raser som shetland sheepd

1. Johnson SA. Osteoarthritis: joint anatomy, physiology, and pathobiology. Vet. Clin. North Amer. - Small Anim. Pract. 1997; 27: 699-723.

Behöver min hund Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Reduced Calorie Canine?

Om din hund är överviktig eller benägen att gå upp i vikt, och lider av stela leder som orsakats eller förvärrats av att din hund är överviktig, så kan din veterinär rekommendera Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ Reduced Calorie Canine. Det innehåller samma kliniskt bevisade ingredienser och fördelar som normal j/d™.

Behöver jag fortsätta att utfodra min hund med dess normala foder samtidigt med j/d™?

Nej, Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ är ett komplett högkvalitativt foder i sig självt. Samtidigt som det ger specifika terapeutiska fördelar som hjälper din hunds rörlighet, är det fantastiskt välsmakande! Faktum är, att vi är så övertygade om smaken, att om din hund inte älskar j/d™, så återbetalar vi 100% av inköpspriset.

Hur länge förblir j/d™ fräscht?

Hill's nya Fräscha Packsystem innehåller en återförslutningsbar blixtlåsliknande mekanism och genom att stänga påsen så bevaras fodret fräscht och bibehåller den mycket goda smaken hos j/d™. När en påse har öppnats, så förblir fodret i toppkvalitet i upp till 60 dagar.

Hur mycket j/d™ bör jag utfodra min hund med varje dag?

Du hittar en tabell som är mycket enkel att använda på alla Hill's™ Prescription Diet™ förpackningar som visar dig den optimala portionsstorleken för åldern, vikten och rasstorleken hos din hund. Mängden kan vara mindre än vad du förväntade dig – med ett foder med så mycket näring och med så hög smältbarhet som vårat, behöver hundar inte äta mycket för att vara nöjda och få all den näring som de behöver. Som en konsekvens av detta kommer din förpackning med Hill's™ Prescription Diet™ troligen att räcka längre än du tror!

Hur kan jag få min hund att byta från nuvarande foder till j/d™?

Som vid allt byte av foder, bör j/d™ introduceras gradvis över en 5-7 dagars period, blanda en ökad mängd av det nya fodret med en minskande mängd av det nuvarande fodret tills du bara utfodrar med Hill's.

Hur snabbt kan jag se om j/d™ verkligen gör en skillnad?

95% av alla hundar uppvisar tecken på förbättring på så kort tid som 21 dagar². Beroende på tillståndet hos din hunds stela leder, så kan du se hur han återvänder till sitt gamla, mer energiska och aktiva jag på många olika sätt. Han kan bli mer villig att använda trappor igen, eller att lekfullt hoppa in i bilen. Han kan bli mer ivrig att gå på promenader och kan hålla tempot enklare, och halta efter mindre. Lektid börjar bli ett kännetecken i hans liv igen. Du kan kanske notera hur han blir mindre obekväm när han står eller sitter, speciellt när han 'uträttar sitt behov'. Generellt, kommer han troligen att sova bättre och återfå sin gamla aptit.

Finns j/d™ tillgängligt både som burk- och torrfoder?

Ja, j/d™ finns tillgängligt i 370g burkar och även 2kg, 5kg och 12kg påsar med torrfoder så att din hund kan uppskatta j/d™ i den form den föredrar. j/d™ Reduced Calorie finns tillgängligt i 4 kg och 12 kg torrfoders påsar.

Min hund har blivit ordinerad medicin av min veterinär. Är det säkert att utfodra den med j/d™ också?

J/d har utvecklats för att vara fullständigt säkert att utfodra tillsammans med medicinering. Emellertid så bör du alltid rådfråga din veterinär innan du förändrar din hunds foder eller medicinering.

Var kan jag köpa Hill's™ Prescription Diet™ j/d™?

Du kan bara köpa j/d™ från din veterinär. Detta eftersom Hill's anser att det är viktigt att bara en veterinär som känner till din individuella hunds hälsa och bakgrund bör rekommendera foder.

På förpackningarna står det att ni ger 100 % pengarna-tillbaka-garanti. Hur fungerar det?

Vi är så säkra på att du och din hund kommer att älska Hill's foderprodukter att vi erbjuder pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Om du eller din hund inte är helt nöjd med fodret ska du gå till din återförsäljare för att få pengarna tillbaka. Du behöver ta med dig fodret och kvittot.

Är det sant att hundar är vegetarianer?

Nej, hundar är allätare och kan därför äta kött och grönsaker. Om de verkligen måste, så kan de överleva på en vegetarisk diet.

Rumsrenhet

Vi har all information du behöver om kattungar och valpar på vår hemsida. Klicka här för att läsa om rumsrenhet och hur man tränar det med sin kattunge och klicka här för att läsa om hur du tränar din valp rumsren.

Min hund äter Canine r/d för att gå ned i vikt. Finns det något särskilt hundgodis som den kan få som inte påverkar vikten så mycket?

Det är förståeligt att du vill belöna din hund och det finns många sätt att göra det på som inte innefattar mat.

Jag glömde fråga min veterinär om hur lång tid det kommer att ta innan jag ser en förbättring hos min hund efter att jag har börjat ge den Canine j/d™?

95% av hundarna visar tecken på förbättring inom så lite som 21 dagar. Vissa hundar kan fortsätta att förbättras, och det kan ta längre tid att se hela förbättringen.

Hur ofta ska jag avmaska min hund?

I Sverige rekommenderas att man avmaskar hunden ordentligt som valp och sedan bara när man vet att hunden är infekterad med mask. Man kan gärna växla mellan olika avmaskningspreparat från gång till gång, för att på så sätt motverka att maskarna blir resistenta mot medlet. Tala med din veterinär om du är osäker på vilket preparat din hund behöver.

Hur mycket skall jag ge min hund att äta?

Precis som portionsstorlekar varierar från person till person, varierar dom från hund till hund. De flesta Hill's™ Science Plan™ hundfoder har en utfodringsguide på förpackningen för att hjälpa dig att avgöra vad som är den rätta mängden att ge din hund. Dock är denna utfodringsguide tänkt endast som en utgångspunkt. Det är mycket viktigt för din hunds hälsa att hans eller hennes fysiska kondition blir övervakad och regelbundet kontrollerad och att portionsstorlekarna anpassas därefter. För att läsa den nämnda guiden för Science Plan hundfoder som du utfodrar din hund med hänvisar vi till vår produktväljare.

Finns Canine j/d™ som burkfoder såväl som torrfoder, för jag tror att min hund saknar sin burkmat?

Ja. Canine j/d™ finns som burkar om 370 g såväl som torrfoder om 2 kg, 5 kg and 14 kg påsar, så att din hund kan njuta av sin Canine j/d™ i vilken form den än föredrar. Tala med sin veterinär som ordinerade Canine j/d™ så att du är säker på att du utfodrar med rätt mängd.

Är det okej att ge min hund matrester eller "människomat"?

Vi håller med de veterinärer som menar att om man ger sin hund matrester från "människomat" så kan det leda till ett överskott eller underskott av näringsämnen i hundens diet som tids nog kan resultera i hälsoproblem för hunden. Här är några förslag på godbitar med låg kalorinivå för friska hundar och för hundar som äter viktminskningsfoder:
Godbitar för hundar som äter Science Plan foder:

1/2 dl morötter- 17 kalorier
1/2 dl gröna bönor- 9 kalorier
1/2 äpple - 12 kalorier

Godbitar för hundar som äter Prescription Diet r/d eller w/d viktminskningsfoder:

1/2 dl morötter - 17 kalorier
1/2 dl gröna bönor - 9 kalorier
1/2 äpple - 12 kalorier
10 matkulor av Prescription Diet r/d Canine torrfoder - 4 kalorier

Kan jag ge min hund Prescription Diet™ j/d™ torrfoder och burkmat samtidigt?

Ja, du kan ge din hund Prescription Diet torrfoder och burkmat samtidigt. En burk med 370 gram av PD motsvarar en mängd om 135 gram torrfoder PD per dag. Dock är det viktigt att du talar med din veterinär för att klargöra att det är lämpligt för just din hund att äta både torrt och blött foder.

Min pappa berättade för mig att hans veterinär har ordinerat Prescription Diet™ j/d™ till familjens hund. Jag skulle vilja prova det på min hund, men den är lite mullig. Finns det en variant med lägre kaloriinnehåll?

Hill's har tagit fram Prescription Diet™ Canine j/d™ Reduced Calorie för att hjälpa till att förbättra livskvaliteten för hundar med rörlighetsproblem som är överviktiga eller har lätt för att gå upp i vikt. Sådana hundar kan ha problem med rörligheten orsakade av eller förvärrade av att dom är överviktiga. Prescription Diet Canine j/d™ Reduced Calorie kommer att hjälpa till att öka livskvaliteten. Ta din hund till veterinären för att få råd och hjälp och även att se om Canine j/d™ eller Canine j/d Reduced Calorie är att rekommendera till din hund.

Min veterinär sade till mig att min hund är överviktig och har ordinerat den ett viktminskningsfoder. Hur kan jag få min hund att motionera (förutom dom vanliga promenaderna)eftersom veterinären har sagt att motion hjälper mot övervikt?

Promenad med motstånd - prova att promenera din hund på olika underlag såsom sand, grunt vatten, i lövhögar, i snö eller på ojämnt underlag.

Jag vill prova Hill's Science Plan. Hur ska jag göra det utan att min hund blir orolig i magen?

Introducera det nya fodret gradvis under en sjudagarsperiod genom att blanda hundens tidigare foder med allt större mängder av det nya fodret tills den endast får det nya fodret.

Vilken är skillnaden mellan Prescription Diet™ och Science Plan™ hundfoder?

Hill's™ Prescription Diet™ hundfoder är framtagna för att hjälpa hundar som har något specifikt medicinskt problem. Hill's Science Plan™ hundfoder är framtagna för att tillgodose behoven hos friska djur under deras olika livsstadier. Prescription Diet foder finns bara hos din hunds veterinär, medan Science Plan foder finns både på din veterinärklinik och i zoofackhandeln. Hill's producerar inte Science Plan produkter som kan ersätta Prescription Diet produkter.

Hur ska Hill's-produkter förvaras?

Förvara fodret på en sval och torr plats. Temperaturen bör inte vara under 10 grader eller över 32 grader. Vi rekommenderar att inte frysa burkmat. Öppnad burk bör förvaras övertäckt i kylskåpet och förbrukas inom fem till sju dagar. Hill's™ Prescription Diet™ Canine a/d bör förvaras övertäckt i kylskåp och förbrukas inom 36 timmar.

Varför anses min Grand Danois vara senior redan vid 5 år?

Grand Danois är en jättehundras eftersom de väger över 50 kg. De löper därför större risk för skelett- och ledproblem. De behöver en diet som bidrar till friska leder och skyddar mot tecken på tidigt åldrande. Science Plan Canine Adult Large Breed innehåller Hill's Superior Antioxidant Formula, som hjälper till att skydda immunförsvaret, bevarar friska leder och skyddar mot ledinflammation. L-karnitin bidrar till att reglera kroppsvikten och hjälper till att minimera belastningen på lederna.

 

 

[ ↑ skip to content ↑ ]