[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Magbesvär hos foderöverkänsliga hundar

Foderöverkänslighet är helt enkelt en reaktion på något som hunden har ätit och som dess kropp inte tål. Vissa hundars mag-tarmkanal tål helt enkelt inte vissa ingredienser. För hundar blir resultatet ofta otrevligt. Kräkningar och diarré är de vanligaste symtomen hos hundar, men andra symtom såsom flatulens, viktminskning eller bubblande mage kan också förekomma. Foderöverkänslighet är ett relativt vanligt problem för många hundar.

Varje hund är unik, och det är deras foderöverkänslighet också. Vissa ingredienser klarar hunden väl och njuter av i många år. Vissa hundar utvecklar en negativ reaktion mot ett foder och kan inte längre äta det specifika livsmedlet.

Då krävs ofta att man provar sig fram med en mängd ingredienser för att se exakt vad som får hundens mage att bli orolig – eller kan du övergå direkt till mindre vanliga protein- och kolhydratkällor som hunden inte har utsatts för regelbundet. Det är mindre troligt att nya protein- och kolhydratkällor orsakar negativa reaktioner. Lösningen på foderöverkänslighet är ibland så enkelt som att byta foder.

Börja gärna med Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Sensitive, som hjälper till att behandla hundens foderöverkänslighet och begränsa magbesvär. Fodrets lättsmälta, magvänliga ingredienser orsakar sällan negativa reaktioner hos de flesta djur. i/d™ Sensitive är energirikt, vilket betyder att du kan ge små portioner så att oroliga magar inte behöver arbeta så hårt, samtidigt som hunden får den näring och energi som den behöver för att återfå sin goda hälsa.

Kom ihåg att det första du bör göra är att besöka veterinären om hunden har diarré eller kräks – detta kan vara tecken på foderöverkänslighet eller något allvarligare.

[ ↑ skip to content ↑ ]