[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Miljöbetingade allergier hos hundar

Alla kan utveckla allergier – människor, hundar, katter, alla. Det är inte någon större skillnad mellan vad som utlöser allergier hos hundar och vad som utlöser dem hos människor. Precis som vi, kan hundar utveckla och lida av miljöbetingade allergier. Deras miljöbetingade allergier visar sig dock på andra sätt. När vi får en allergisk reaktion handlar det oftast om en snorig eller täppt näsa, att vi nyser och blir svullna. Hundar får vanligen hudrelaterade symptom som till exempel kliande hud kring tassarna, ansiktet, öronen och magen. Detta kliande kan leda till infektioner och pälsavfall – mycket otrevligt för både dig och din hund.

Då vet vi hur miljöbetingade allergier kan se ut. Men vad orsakar dem? Det visar sig att det är samma allergener som utlöser allergi hos människor som hos hundar. Gräs och pollen på våren kan ge hunden en allergisk reaktion och dammkvalster i hemmet kan få hunden att känna klåda och obehag. En vanlig orsak i stora delar av Europa är loppor och de tillhör de mest besvärliga orsakerna till allergi hos hundar. Så i områden där loppor är vanligt förekommande, skaffa gärna en loppkam för att gå igenom hundens päls då och då och leta efter loppor.

Men innan du får panik har vi goda nyheter: miljöbetingade allergier hos hundar kan ofta hanteras på lång sikt. Medicin, schampo och specialiserad nutrition som Hill’s™ Derm Defense™ för hundar med miljöbetingade allergier kan alla stödja din hunds hudhälsa och hålla allergierna på en hanterbar nivå i många år.

[ ↑ skip to content ↑ ]