[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ge din hund en massa kärlek i julklapp!

När storhelgerna närmar sig är det ett utmärkt tillfälle att visa din älskade hundkompis lite extra kärlek – här kommer några tips på hur du kan förgylla storhelgerna för din hund!

  • Slösa med kärlek, inte kalorier! Den enkla sanningen är att den bästa present du kan ge din hund (och dig själv) är att ni leker tillsammans. Ta en frisbee eller någon annan leksak och tillbringa några lekfulla timmar tillsammans, så får ni dessutom lite extra motion på köpet. Alltför mycket hundgodis innebär bara tomma kalorier som dessutom ofta kan ge magbesvär. Begränsa tillfällena och ge små bitar av hundgodis som innehåller få kalorier. ”Människomat” kan vara skadligt för hundar och därför bör man undvika att ge dem det.
  • Plocka undan godsakerna! För att utveckla ovanstående: mycket av det som vi äter (till exempel choklad, nötter, russin, mat som innehåller lök, ben som kan splittras med mera) kan vara giftigt eller på annat sätt skadligt för hundar. Därför är det viktigt att hålla det utom räckhåll för deras blöta nyfikna nosar, i synnerhet under storhelgerna då det finns godsaker överallt runtomkring dem. Tänk på att om nosen eller tassen kan komma åt det, så är risken stor att det hamnar i hundens mage. Var noga med att plocka undan allt som de kan stoppa i sig! Var extra uppmärksam om ni har gäster och barn på besök som kanske inte inser riskerna med att låta hunden smaka på det ni har ätit. Den här ”utom räckhåll-regeln” gäller också andra frestelser som levande ljus och inslagna paket.
  • Servera något extra gott! Den här tiden på året serverar vi en mängd speciella maträtter som julskinka, inlagd sill, pepparkakor med mera – jättegott, men inte särskilt lämpligt för hunden i familjen. Servera din bästa vän en alldeles egen festmåltid i år, och byt ut hundens vanliga foderbitar mot ett läckert alternativ: burkfoder från Hill’s™ som får det att vattnas i munnen! En lockande doft, verkligt läcker smak och mjuk konsistens som hunden kopplar till festmat, gör att också den får ta del av feststämningen! Välj bland Science Plan™, VetEssentials och Ideal Balance breda sortiment av burkfoder avsett för friska hundar och Prescription Diet™ utbud av läckra alternativ för hundar med specifika hälsoproblem.
  • Se till att din hund har det bra: Om du tycker att storhelgerna är hektiska för dig, kan du försöka föreställa dig hur din hund upplever det. Snöoväder, fyrverkerier, nya upplevelser och dofter, allmänt kaotisk feststämning som hör helgerna till, i kombination med nya regler (som till exempel, ”låt bli julgranen!”“) – den här perioden på året kan vara en stressig tid. Se till att hunden har en trygg plats att dra sig undan till när det blir för bullrigt och livligt runtomkring. En hundkorg, under sängen eller under en stol, är ställen som hundar brukar välja. Se till att din hund har tillgång till en alldeles egen plats där den får vara i fred.
[ ↑ skip to content ↑ ]