[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hjälp katten att bli smal och smidig under 2016!

Busa i stället för att ge godis

Det är svårt att låta bli att ge katten en godbit varje gång den stryker sig mot ditt ben – men gör det inte! En liten bit här och där lämnar snabbt onödiga spår kring midjan på din katt, särskilt när det är uppmärksamhet den vill ha och inte mat. I stället kan lite kattmynta och en säker, stöttålig prydnadssak ge er båda timmar av lek och skoj – dessutom hjälper det katten att förbränna några kalorier. Om din katt varit snäll och fått julklappar kan du använda den här tiden till att introducera de nya leksakerna så att katten lär sig att ha roligt med dem året runt. Och om den har varit extra snäll är Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic Treats för katter en säker, hälsosam och läcker belöning som främjar viktnedgång och hanterar kattens vikt.

Idealvikt är det som gäller

Att bibehålla kattens idealvikt handlar om mer än bara sunt förnuft. Överviktiga katter (20 procent eller mer över sin idealvikt) löper risk för diabetes, artrit, urinstenar eller till och med hjärtsjukdomar. Övervikt hos katter kan i alla händelser leda till obehag och sämre livskvalitet. Därför är det så viktigt att hjälpa katten att uppnå och bibehålla rätt vikt för sin ålder och storlek. Först bör du kontrollera kattens mått på kroppsform, dvs. dess Body Condition Score. Därefter kan du tala med veterinären för att se om kattens näring behöver justeras. Om så är fallet kan du överväga Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic kattfoder för att få ner kattens vikt, eller Hill’s™ Science Plan™ Perfect Weight som ett vikthanteringsfoder.

Variation är livets krydda

Ett smart sätt att hålla igång katten är att ge den ett varierat utbud av leksaker som den kan leka med. Men det menar vi inte att du ska lägga ut stora summor på fina leksaker. En enkel leksak där man gömmer små godbitar kommer att hålla katten sysselsatt i timmar. Många vanliga hushållsföremål kan också användas som kattleksaker, från en gammal toffel till tomma hushållspappersrullar. Fyll några sockor med papper och sy ihop dem. Om du vill kan du sätta på rörliga ögon, så har du skapat en leksaksmus. Låt fantasin flöda!

Katten behöver kanske lite egentid?

Allt stim och stoj kan få allvarliga konsekvenser för din katt. Fyrverkerier, smällare och andra höga ljud är stressande för katten och påverkar aptiten, ofta till det sämre. Se alltid till att katten har någonstans att gömma sig – en lugn vrå för sig själv där den kan fly från allt stök och vara ifred för att slicka pälsen eller bara vila sig. Lite lugn och ro gör ofta underverk!

[ ↑ skip to content ↑ ]