[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Under det senaste året nyheter

last updated 16/08/2017
Känslig mage och hud är ett av de största problemen hos hundar och katter, och de förekommer ofta samtidigt. Nu kan hund- och kattägare ge sina djur ett foder som är speciellt utformat att stötta båda: NYA Science Plan™ Sensitive Stomach & Skin!
last updated 07/07/2017
Du som tar hand om en äldre hund står inför en del utmaningar, men ditt nära förhållande till hunden betyder att varje stund ni kan tillbringa tillsammans är viktig för er båda. Därför vill du givetvis se till att de stunderna blir så många som möjligt. Så hur hjälper man en äldre hund känna sig yngre?
last updated 23/06/2017
Specialiserad näring som tagits fram efter årtionden av forskning på åldrande kan göra stor skillnad för din katt som är 7 år eller äldre! Science Plan™ Youthful Vitality är precis vad din äldre katt behöver: Sammansatt av ingredienser som främjar energi och vitalitet, hjärnans funktion, en glänsande päls och mer!
last updated 02/05/2017
Den ideella organisationen Djurskyddet Sverige och djurfodertillverkaren Hill's Pet Nutrition fördjupar sitt samarbete med kampanjen GE DIN HAND. Genom Hill’s Facebook-kampanj uppmanas djurälskare att fotografera en tass på sitt djur och publicera.
last updated 27/02/2017
Maten som katter och hundar älskar får nu ett nytt utseende. Snart hittar du den moderna, nya påsen på hyllorna i din favoritdjuraffär. Om du inte har en redan, hitta en nära dig.
last updated 18/01/2017
vNär din hund har matsmältningsproblem vill du ha lindring som är så tillförlitlig som möjligt. Som tur är kan rätt foder ofta vara lösningen. Nu innehåller Hill's™ Prescription Diet™ i/d™ innovativa nya ingredienser som fungerar ännu bättre för att lösa vardagliga matsmältningsproblem.
last updated 04/01/2017
Tycker du att din katt har blivit lite rund på sistone eller har den plötsligt börjat tappa i vikt? Vi människor känner snabbt om vi har gått upp i vikt genom att byxorna börjar spänna. När det gäller din lilla kattvän är det däremot andra varningssignaler du ska reagera på. Om din katt måste tampas med en stor mage kan du följa de här hälsotipsen.
last updated 04/01/2017
Att ta sig an en hund kan vara överväldigande på många sätt om du inte riktigt vet var du ska börja. Men det är så klart även roligt och spännande! Den här milstolpen är det första av många tillfällen när du knyter an till din lurviga vän. Här är tio tips till hur du kan skapa en så mjuk övergång som möjligt.
last updated 24/11/2016
Har din hund eller katt problem med njurar och leder? Nu finns det nutrition som tar hand om båda problemen! Nu introducerar vi den ENDA njurlösningen som också förbättrar rörligheten med hela effekten av k/d™ plus j/d™ – nämligen Hill’s™ Prescription Diet™ k/d™+Mobility!
last updated 14/11/2016
Det krävs mycket tid och energi för att träna upp en ung valp och även om det kan vara tufft ibland finns det inget tuffare än tandframbrott (som ofta kallas tandsprickning). Just när du tror att du har full kontroll händer det något nytt.
last updated 14/11/2016
Vi har alltid fascinerats av kattens mystiska beteende. Det är inte alltid lätt att räkna ut vad de tänker eller känner men det finns många olika berättelser och myter som behöver stickas hål på.
last updated 12/05/2016
Hill´s Pet Nutrition drar frivilligt tillbaka en begränsad volym av portionsförpackad kattmat. Tidigaste datum då dessa produkter var tillgängliga för försäljning i Sverige var januari 2016.

Beroende på ett fel hos en leverantör av ingredienser innehåller produkterna höga nivåer av järn. Järn är ett nödvändigt näringsämne för katten men för mycket järn kan orsaka magtarmstörningar som diarré och kräkning, men kan också ge allvarligare hälsoeffekter. Om ni har köpt produkten, ber vi er att inte mata er katt med den. Om ni är oroliga kontakta er veterinär.

För mer information och en beskrivning av produkterna med specifierade “Best Before Dates/Bäst Före Datum” som är påverkade klicka på länk.
last updated 06/05/2016
Alla kan utveckla allergier – människor, hundar, katter, alla. Det är inte någon större skillnad mellan vad som utlöser allergier hos hundar och vad som utlöser dem hos människor.
last updated 04/02/2016
Vi har packat upp presenterna och packat ihop helgerna ... det är lugna tider för dig och din kissemiss innan det nya året har kommit igång på riktigt. Det är en utmärkt möjlighet för dig att se över dina löften och hålla ett öga på kattens vikt under de kommande månaderna – så här gör du.
last updated 12/01/2016
Små hundar: nu kan ni slappna av! Stress kan orsaka eller bidra till matsmältningsproblem, men med rätt typ av foder kan besvären lindras. Se vad NYA Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Stress kan göra för din stressade hund redan idag!
last updated 21/12/2015
Visste du om att din katts näringsbehov förändras efter kastrering? Katter behöver färre kalorier och mer balanserade mineralmängder för att undvika övervikt, urinblåseproblem med mera. Läs mer om rätt näringsmässiga steg efter kastrering: Hill’s™ Science Plan™ VetEssentials NeuteredCat!
last updated 16/12/2015
När storhelgerna närmar sig är det ett utmärkt tillfälle att visa din älskade hundkompis lite extra kärlek – här kommer några tips på hur du kan förgylla storhelgerna för din hund!
last updated 16/12/2015
När storhelgerna närmar sig är det ett utmärkt tillfälle att visa din lilla kattkompis lite extra kärlek – här kommer några tips på hur du kan förgylla storhelgerna för din katt!
last updated 03/12/2015
Urinvägsbesvär är aldrig roligt – särskilt inte för husdjur som inte kan tala om hur de känner sig. Lyckligtvis är hundar ganska bra på att signalera om något är fel – så lär dig att känna igen tecknen. Dessutom finns det en ny fodersammansättning från Prescription Diet™ som kan hjälpa. Läs mer här
last updated 27/11/2015
Den ideella organisationen Djurskyddet Sverige och Hill's Pet Nutrition har inlett ett samarbete. 14 av Djurskyddets lokalföreningar som bedriver djurhem har nu ett direkt samarbete där Hill's förser djurhemmen med foder till katterna som finns på djurhemmen.
last updated 13/10/2015
Friska njurar och frisk urinblåsa är väldigt viktigt för kattens allmänna hälsotillstånd. Nu är det lättare än någonsin att hålla urinvägarna i toppform. Du kan fokusera på att hålla den frisk och samtidigt minska uppkomsten av hårbollar eller hålla vikten. Läs mer här
last updated 09/10/2015
Sudden är en vacker herre på 9 år, en blandning av engelsk cocker spaniel och dvärgpudel. För två år sedan blev han diagnosticerad med diskprolaps som behandlades på traditionellt vis.
last updated 01/09/2015
Håll utkik efter vår lättlästa nya förpackningsdesign, med start i maj 2015! Hill’s™ Prescription Diet™-förpackningar kommer snart att få ett nytt och fräscht utseende med nya smarta egenskaper. Läs mer…
last updated 22/07/2015
Du vill det bästa för ditt husdjur, bland annat att det ska få det mest hälsosamma fodret. Naturligt djurfoder låter som en bra idé. Men hur kan du vara säker på att fodret innehåller en perfekt balans av de näringsämnen som ditt husdjur behöver?
last updated 26/06/2015
Visste du att övervikt gör att katter löper ökad risk för urinvägsbesvär? Nu behöver du inte välja vilket av problemen du ska ta tag i först! Fråga din veterinär om NYA Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic+Urinary! Läs mer…
last updated 26/06/2015
Att hantera dessa två problem samtidigt är ett effektivt sätt att hjälpa hundar att bli aktiva igen. När de går ner i vikt lindras ledbesvären och när lederna mår bättre kan hundarna bli mer aktiva och bränna fler kalorier. Fråga din veterinär om NYA Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic+Mobility! Läs mer…
last updated 24/03/2015
Anta 10 Veckorsutmaningen! Deltagarna får Science Plan™ Perfect Weight som räcker till att genomföra utmaningen, plus tips och råd på hur man kan hålla katter och hundar i form. Det blir enkelt att få hunden eller katten att närma sig en hälsosam vikt. Vad väntar du på?
last updated 10/03/2015
Prescription Diet™ k/d™-kattfoder innehåller nu NY EAT Technology (Enhanced Appetite Trigger, Förbättrad aptit-utlösare)™ vilket gör k/d™ mer tilltalande än någonsin! EAT Technology ™ är näring som kliniskt bevisat hjälper till att förbättra aptiten hos katter med njursjukdomar genom extra lockande smak. Nu kan du hjälpa din katt att älska måltiderna igen, precis som den gjorde förut!
last updated 16/02/2015
Låt oss presentera NYA c/d™ Urinary Stress Reduced Calorie, som innehåller samma kliniskt bevisade verksamma formula som originalet c/d™ Urinary Stress, men med färre kalorier som hjälper katten att hålla vikten. Läs om hur det fungerar ...
last updated 27/01/2015
10 Veckorsutmaningen och NYA Science Plan™ Perfect Weight är till för att hjälpa din hund eller katt att gå ned i vikt. Anta utmaningen så har du chans att vinna foder och tips på hur du hjälper din hund eller katt att bli av med sin övervikt. Registrera dig redan idag!
last updated 12/12/2014
Är foderöverkänslighet orsaken till hundens magbesvär? Läs mer om foderöverkänslighet och hur du kan behandla det...
last updated 05/12/2014
Nya Hill’s™ Science Plan™ Perfect Weight är en läcker foderlösning som bevisats hjälpa din hund eller katt att nå en hälsosam vikt, utan att den lägger på sig igen, samtidigt som den känner sig mätt och nöjd. Det finns ett direkt samband mellan hälsosam vikt och längre livslängd hos hundar och katter, så ett foder som hjälper till att effektivt förbränna ett för högt kaloriintag kommer också att hjälpa dem att njuta av livet längre. Läs hela artikeln...
last updated 08/07/2014
Om hunden har stela leder eller problem med rörligheten begränsar det tyvärr livet. Livskvaliteten hos hundar påverkas självklart av förmågan att kunna hoppa, gå och springa som en frisk ung hund. Led- och rörlighetsrelaterade problem kan göra det besvärligt för hunden att leka och gå på promenader. Stelheten kan få hunden att slå av på takten eller till och med verka äldre än den är. För att hantera dessa problem har Hill's tagit fram ett foder som bidrar till att minska nedbrytningen av brosk, förbättra rörligheten och lindra ömma leder. Läs mer här.
last updated 25/06/2014
Visste du att det är viktigt att ge godis till hunden för att stärka era band? Men var försiktig! Att ge fel godis vid fel tid kan bidra till viktökning och till och med belöna fel beteenden. Läs mer här om hur du ger godis till din hund på rätt sätt – när, var och vad du ska ge.
last updated 25/06/2014
När katten behöver gå ner lite i vikt vill du kunna belöna den när det går bra. Se till att det godis du ger är hälsosamt och stödjer de viktminskningsmål som ni arbetar för att uppnå. Om du har rätt godis kan du till och med använda det i ett träningsprogram för att få katten att leka längre.
last updated 09/06/2014
Alla hundar älskar godsaker, särskilt din hund!
last updated 20/05/2014
Alla känner av stress ibland, till och med våra husdjur. Stress kan påverka kattens hälsa negativt och leda till vissa typer av urinvägsbesvär. Men varför blir vissa katter stressade?
last updated 09/05/2014
Har din lilla hund lagt på sig lite extra vikt?
last updated 23/04/2014
Under de tre första veckorna i kattungarnas liv får de all näring som behövs genom sin mammas mjölk. Efter det kommer det viktiga valet av vad de ska äta och vilka ingredienser de ska få i sina små magar för att utvecklas hälsosamt.
last updated 27/03/2014
Kissar din katt utanför lådan? Verkar den ansträngd när den kissar? Om den gör det kan den lida av FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease). Detta är ett vanligt, allvarligt och smärtsamt tillstånd. Det kan dock ofta behandlas enbart genom att byta till ett annat foder.
last updated 20/03/2014
Veterinärer över hela världen rekommenderar Hill’s foder till sina kunder och utfodrar även sina egna hundar och katter med det. Fråga bara Christina Fach som är en veterinär från Tyskland och utfodrar sina hundar med Science Plan och även rekommenderar detta till sina kunder.
last updated 13/03/2014
Om din katt lider av urinvägsbesvär kan det vara skönt att veta att rätt sorts foder, som rekommenderats av veterinär, kan hjälpa den att må bättre och förebygga att besvären återkommer. NYA Hill’s™ Prescription Diet™ c/d™ Urinary Stress är ett foder som kliniskt har bevisats reducera återkomsten av symtom på FIC (felin idiopatisk cystit), en vanlig form av FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disorder), eftersom fodret innehåller ingredienser som kontrollerar stress.
last updated 10/03/2014
Bra näring handlar inte bara om kvaliteten på ingredienserna, det handlar också om rätt kvantitet och balans av näringsämnen. Det är därför som våra experter har skapat specifika skräddarsydda sammansättningar för att tillhandhålla balanserad näring till din hund eller katt.
last updated 28/02/2014
Om din katt kissar på oväntade ställen, till exempel på vardagsrumsgolvet, kan det betyda att den har problem med sitt urinrör eller sin urinblåsa. Man talar om en störning i nedre urinvägarna. Detta är en vanlig åkomma som kan vara väldigt besvärlig, eftersom det kan vara ett tecken på en bakomliggande allvarlig sjukdom. Om det är en sådan sjukdom kan den leda till ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Därför är det viktigt att kontakta veterinär så snart som möjligt.
last updated 05/02/2014
Vi på Hill’s vet att du bara vill ha det bästa till din hund eller katt. Det är därför som våra foder bara innehåller ingredienser av högsta kvalitet för att skapa en härligt smakrik måltid.
last updated 07/11/2013
Hill’s™ Prescription Diet™ y/d™ har nu en godare sammansättning som enligt kliniska bevis förbättrar sköldkörtelproblem hos katter på bara 3 veckor!
last updated 19/09/2013
Om din hund har foderallergi beror det nästan alltid på en allergisk reaktion mot proteinet i fodret. För att hantera detta kliande besvär har Hill’s tagit fram Hill’s™ Prescription Diet™ z/d™ ULTRA med kraftigt hydrolyserat protein för att minska de allergiska reaktionerna som kan påverka din hunds hud, päls och mage.
last updated 16/09/2013
Om du har en överviktig katt eller hund, så är du inte ensammen. Som många som 1 av 3 hundar och katter i Storbritannien är överviktiga eftersom många hund- och kattägare tror att ’mer foder’ innebär ’mer kärlek’.
last updated 3/6/2013
Börjar din katt bli lite äldre? När katter åldras ändras deras ämnesomsättning, aktivitetsgrad och näringsbehov. Läs om hur behoven förändras hos äldre katter.
last updated 30/04/2013
y/dTM upplevdes som ett nytänkande genombrott enligt UK veterinärer i en oberoende studie i januari 2013, genomförd av CM forskning med 343 deltagande veterinärer i UK. y/dTM ansågs som 2012 års bästa nya produkt, mycket bättre än andra produkter. 31% av veterinärerna röstade på y/dTM, y/dTM fick tre gånger fler röster än produkten på andra plats.
last updated 22/02/2013
”Arbetshundar” är hundhjältar och de vi ser i det dagliga livet är polishundar och ledarhundar. Men en annan grupp som vi inte ser lika ofta är de välutbildade räddningshundarna.
last updated 22/02/2013
Delar du din sovplats med din kattkompis? En omröstning som nyligen gjordes online visade att över 90% av alla kattägare låter katten sova i deras sovrum, och över 50% låter den ligga i sängen.
last updated 11/05/2011 13:00:00
Oavsett om du har en katt eller hund (eller både och), så kommer du att upptäcka att Omvårdnadsdelen för hund och katt är fullpackad med råd och tips, plus användbara verktyg som vikt- och tillväxtövervakare.
last updated 29/07/2013
Du ser att hunden kliar sig överallt, lider av mag- och tarmproblem, har kronisk diarré eller gasbildning. Den kan kräkas, klia sina öron eller gnida sitt ansikte.
last updated 27/06/2013
Nu kan din hund eller katt gå ned i vikt och förbli i bra form utan några försakelser. Hill’s™ Prescription Diet™ Metabolic Advanced Weight Solution är ett revolutionerande nytt foder som förändrar viktreducering och underhåll av vikt för alltid.
last updated 15/07/2013
När katter blir 11 år gamla räknas de normalt som äldre. Äldre katter kan drabbas av en rad fysiska och beteenderelaterade förändringar. Det är viktigt att vara medveten om detta, så att du kan göra det bästa möjliga för din katt.
last updated 22/05/2013
Grattis till vinnaren av en årsförbrukning av Hill's foder Rolf Bergström.
last updated 27/07/2012
Vi ställde några frågor till Lynda om hennes jobb och vad hon tycker om att arbeta med och för katter och hundar.
last updated
Bubblande magar och oroliga tarmar gör inga hundar eller katter glada. För ägaren som måste städa upp efter hundens eller kattens olyckshändelser är matsmältningsproblem en av de få nackdelarna med att vara djurägare.
last updated 19/01/2011 15:42:00
The Pet Professors answer pet owners' question - from pets' point of view. Ask your own question at www.facebook.com/PetProfessors!
last updated
Grattis till vinnaren av tävlingen "Trevligaste julutställningen" som hölls i våra kliniker och butiker. Vinnaren är Arken Zoo Ängelholm.
[ ↑ skip to content ↑ ]