[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Vi presenterar Lynda D. Melendez, medicinskt ansvarig för kliniska studier vid Hill's Pet Nutrition

Vi ställde några frågor till Lynda om hennes jobb och vad hon tycker om att arbeta med och för katter och hundar

Du arbetar som medicinskt ansvarig och det låter ju väldigt seriöst och kliniskt, vad motiverar dig att gå till jobbet varje morgon?

Möjligheten att påverka hundars och katters hälsa och livskvalitet i en positiv riktning. Det, och möjligheten att samarbeta med riktigt kunniga, intelligenta och engagerade människor för att göra skillnad, inte bara i hundar och katters liv och för deras ägare, utan också inom veterinäryrket.

Känner du att du kan göra skillnad när du arbetar för ett så stort företag?

Det är enormt tillfredsställande. Jag arbetade som veterinär i 15 år innan jag kom till Hill's och jag hade möjlighet att påverka djurens hälsa en patient åt gången varje dag. Nu har jag möjlighet att arbeta med saker som låter mig påverka många djurs liv. Jag kommer visserligen aldrig att träffa dem men jag kan hjälpa många fler än när jag var veterinär. Jag har också en fantastisk möjlighet att utbilda veterinärer och hjälpa dem att ge bättre stöd till sina kunder och patienter, så jag kan påverka katters och hundars hälsa och välbefinnande indirekt genom deras verksamhet.

Hill's Pet Nutrition är ett innovativt företag, men det låter lite vagt. Hur skulle du definiera innovation?

Det är svårt. Jag tror att innovation helt enkelt handlar om att ta sig an ett problem på ett nytt sätt. Det kan man göra med vad som helst, det behöver inte vara ett genombrott inom näringslära eller medicin eller en ny sjukvårdsbehandling eller ett nytt forskningssätt. Det kan handla om en ny förpackning, ett nytt sätt att ta sig an bearbetning eller frakt, eller till och med ett nytt sätt att möta kundens behov. Men verklig innovation är att göra det ingen har gjort förut – alltså inte bara nytt för mig, utan nytt för alla. Att vara innovativ kräver mod. När man prövar något helt nytt misslyckas man oftast de första gångerna och de som inte gillar förändringar försöker att stoppa en. Man måste lära sig av det som inte fungerade, finjustera och försöka igen.

Vad är det bästa du sett i ditt arbete för Hill's?

Jag får nog säga jobbet med att få ut Prescription Diet™ y/d™ Feline på marknaden. Allt från att se hur människor från alla avdelningar inom Hill's arbetar tillsammans för att lösa problem som vi trodde var oövervinnerliga, till att se tårar i ögonen på veterinärer som insett att det fanns ett nytt alternativ som gav deras kunder en chans att behålla sina gamla katter ett litet tag till. Att möta katter med överskott av sköldkörtelhormon och deras ägare som prövat y/d™ som en sista utväg och sedan själv få höra och se att katten svarat positivt på fodret har också varit väldigt givande. Arbetet med PD y/d Feline är bland det mest tillfredsställande jag har upplevt under mitt arbete som veterinär.

Och när du var barn, vad drömde du om att bli när du blev stor?

Lärare eller veterinär. Jag hade tur och fick göra båda delar – jag är en veterinär som undervisar. Och jag har jätteroligt!

Och en sista fråga: Om du inte forskade för Hill's, vad skulle du göra då?

Bo i Texas nära min familj, valla får med mina Border Collies, arbeta ett par dagar i veckan som extraveterinär eller på ett universitetsdjursjukhus.Tack för att du tog dig tid att svara på våra frågor, Lynda.

[ ↑ skip to content ↑ ]