[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Förändrade behov hos äldre katter

Vissa äldre katter får lättare att gå upp i vikt och bli överviktiga. De kan börja äta mindre, men ändå gå upp i vikt. Om detta händer är det viktigt att kontrollera om katten har någon sjukdom som kan kopplas till förändrat beteende, ändrad ämnesomsättning och minskad fysisk aktivitet.

Ökad vikt kan leda till flera sjukdomar, inklusive problem med hjärtat, andningen, urinvägarna, huden och lederna. Detta kan i sin tur vara ännu mer allvarligt för äldre katter. Att byta till ett foder med lägre kaloriinnehåll och mäta mängden foder kan i visa fall hjälpa katten att gå ner i vikt.

En del äldre katter kan och vill äta men går ändå ner i vikt. Det kan bero på en underliggande sjukdom som t.ex. hjärtproblem, sköldkörtelproblem eller diabetes mellitus.

Vissa katter äter mindre och går ner i vikt på grund av en smärtsam peridontal sjukdom (tand- och tandköttssjukdom) eller en njursjukdom.

Alla onormala förändringar hos din äldre katt kan behöva diskuteras med en veterinär.

För att äldre katter ska hålla sig friska så länge som möjligt, är det viktigt att uppfylla de särskilda behoven katterna får som äldre. Antioxidanter och fiskolja stödjer och håller hjärnan frisk och vital och kontrollerade nivåer av mineraler stödjer en optimal njur- och urinvägsfunktion.

Genom att ge ett foder som är specialanpassat för äldre katter kan man hjälpa till att motverka åldersförändringar. Nya Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing finns både som torrfoder och burkfoder med en smak som din katt kommer att älska.

Läs mer om Hill’s specialanpassade näring för äldre katter.

[ ↑ skip to content ↑ ]