[ ↓ skip to navigation ↓ ]

FRIVILLIGT ÅTERKALLANDE AV HILL`S PORTIONSPÅSAR KATTMAT

Hill´s Pet Nutrition drar frivilligt tillbaka en begränsad volym av portionsförpackad kattmat. Tidigaste datum då dessa produkter fanns tillgängliga för försäljning i Sverige var januari 2016.

Beroende på ett fel hos en leverantör av ingredienser innehåller produkterna höga nivåer av järn. Järn är ett nödvändigt näringsämne för katten men för mycket järn kan orsaka magtarmstörningar som diarré och kräkning, men kan också ge allvarligare hälsoeffekter.

Återkallandet i Sverige är begränsat till produkterna med nedan beskrivna datumkoder. Inga andra Hill’s produkter eller datumkoder än nedan är påverkade av återkallelsen.

Om ni har köpt produkten, ber vi er att inte mata er katt med den. Om ni är oroliga kontakta er veterinär.

Om ni har köpt någon av dessa specifierade produkter, kan ni lämna tillbaks dem där ni köpt dem för fullständig återbetalning.

De återkallade produkterna ska ha blivit bortplockade från försäljningshyllorna så alla övriga produkter är oberörda av återkallandet och är helt säkra att utfodra med. Om er önskade produkt inte är tillgänglig, butikens personal kan föreslå alternativa produkter eller så kan ni kontakta kundtjänst på tel. 018-4899-700

Hill´s sätter en ära i kvaliteten och säkerheten hos våra djurmatsprodukter. Vi beklagar djupt det inträffade och försäkrar er att vi arbetar med våra leverantörer för att förbättra och produktsäkra tillverkningsprocedurerna och därmed förebygga att inga liknande misstag skall ske igen.

Produktbeskrivning Art. nr. Bäst före datum Bild av produkt
Prescription Diet c/d Feline Urinary Stress Reduced Calorie with Chicken (12x85g) 2742U 09.2017
Science Plan Feline Adult Urinary Health & Hairball Control Chicken & with Ocean Fish MultiPack (12x85g) 10244V 10.2017
Science Plan Sterilised Young Adult Cat Chicken and with Salmon MultiPack (12x85g) 1943V 10.2017
Science Plan Feline Young Adult Sterilised Cat MultiPack (With Chicken, Salmon, Trout & Turkey) (12x85g) 3766V 06.2017 & 10.2017
Bäst före datum finns på baksidan av förpackningen, samt på undersidan av kartongen.
[ ↑ skip to content ↑ ]