[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Antioxidanter

Hotet av fria radikaler

Celler angrips kontinuerligt av sammansättningar som kallas för 'fria radikaler'. Dessa skapas som en 'biprodukt' av kroppens egen ämnesomsättning eller som ett resultat av externa faktorer som föroreningar. Fria radikaler kan döda celler genom att skada membranet, enzymer och DNA inuti cellen. Fria radikaler utgör en speciella fara för celler som hör till nerv- och immunsystemen, och det anses också att fria radikaler bidrar till fortskridandet av många sjukdomar och påbörjandet av för tidigt åldrande.

Hur antioxidanter kan hjälpa

Antioxidanter hjälper till att förhindra de fria radikalerna att skada celler. Även om kroppens normala antioxidantförsvar ger ett visst skydd, så innebär tillsatsen av ytterligare antioxidanter i dieten ytterligare en 'aktiv sköld' som stöttar det naturliga försvaret.

Kliniskt bevisade antioxidanter

Hill's Science Plan foder innehåller en unik kombination av antioxidanter som vitamin E och C, betakaroten och selen. Denna Superior Antioxidant Formula är kliniskt bevisad att hjälpa till att upprätthålla din hund eller katts hälsa, minska risken för sjukdomar och stärka immunförsvaret.

Skyddar valpar och kattungar

Eftersom speciellt valpar och kattungar är utsatta för en större risk från fria radikaler, så innehåller Hill's Science Plan Healthy Development sammansättningar antioxidanter som är kliniskt bevisade att hjälpa till att bygga ett friskt immunförsvar från grunden.

[ ↑ skip to content ↑ ]