[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ta hand om
din lilla hund

Nytt utseende
Bästa smaken
någonsin*

Håll din hund frisk och glad med våra enkla tips på hur man hanterar hundens vikt samt allmän skötsel. Lär dig hur du får ut det mesta av veterinärbesöken och håller allergier och andra säsongsrelaterade plågor borta.

Fyra steg till
en friskare hund

Vikthantering är a och o för ett långt, friskt liv eftersom till och med lite övervikt kan orsaka problem för små hundar.
Följ dessa fyra steg för att främja din lilla hunds hälsa och välmående.

Viktigt att tänka på när det gäller små hundvalpar

En viktminskningsplan är aldrig ett säkert alternativ för valpar, om inte din veterinär rekommenderar det. Om du är orolig för att din valp har viktproblem bör du gå till veterinären. Börja inte bara utfodra med vikthanteringsfoder.

Sköta om och bada din lilla hund

Genom att sköta om din hund själv kan du spara en hel del pengar. Och inte bara det. Att borsta och bada din hund kan vara en rolig upplevelse för er båda, förutsatt att du följer vår enkla guide.

Läs hur

Gör det mesta möjliga
av veterinärbesöken

Regelbundna kontroller hjälper din hund och veterinären att lära känna varandra bättre. Men det finns många intressanta saker, lukter, ljud, människor och djur hos veterinären som kan vara nya och okända för din hund, så följ våra enkla tips som gör veterinärbesöket lättare för er båda.

Läs mer

Allergier och andra påfrestande och säsongsrelaterade problem

Samma pollen och husdamm som orsakar allergiska reaktioner hos människor är ofta orsaken till allergisk dermatit hos små hundar, en hudinflammation som orsakar slickande, klåda eller till och med pälsavfall, och framförallt obehag för din hund.

Loppkontroll

Det finns många nya och högeffektiva hud- eller munprodukter som skyddar mot loppor (ovanligt i Sverige). Genom att dammsuga ofta avlägsnar man loppägg från mattor (kasta genast dammsugarpåsen). Att tvätta hundens hundbädd eller hundsäng är också att rekommendera.

Fästingar

Fästingar är hemska små parasiter som sprider infektionssjukdomar som anaplasmos och borrelia. Alla som har en liten hund borde hålla ett vaksamt öga på dess hud. Om du hittar fästingar, ta bort dem så fort som möjligt och se till att ha handskar på dig när du gör dig av med dem.

[ ↑ skip to content ↑ ]