[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kvalitetstid
med din hund

Nytt utseende
Bästa smaken
någonsin*

Packa leksaker och tillbehör och ge er iväg! Så skapar du oförglömliga minnen med din hund ...

Förstå
din lilla hund

Små hundar skiljer sig från andra hundar. Från deras hållning till deras stora personligheter – små hundar ser världen från en annan vinkel ... Lär dig dela deras perspektiv på världen med vår praktiska guide.

Ägarguide

Välj rätt leksaker
för din hund

Lektid med leksaker är en viktig möjlighet för din hund att få lite motion, mental stimulans och tid att stärka banden med dig.

Alla leksaker du ger hunden måste ha en form, en storlek och ett skick som passar den:

Leksaker som är för små utgör en kvävningsrisk och kan sväljas av hunden

Snören, gummiband eller resårband kan vara kul för hunden men är inga bra leksaker

Undvik leksaker med delar som kan bitas av (som plastögon på mjukdjur)

En bra regel när det gäller leksaker är att när de börjar bli slitna eller delar lossnar, är det dags att skaffa nya

Vill du få ut det mesta av hundleksakerna? Lägg inte fram alla på en gång. Ta fram några stycken av hundleksakerna och byt dem med några veckors mellanrum, så att leksakerna fortsätter att vara nya och intressanta för hunden.

Stil och tillbehör
för din hund

Hundkläder och andra tillbehör för hundar är alltmer populära och alla små hundar kan ha på sig hundkläder som ett sätt att uttrycka sin personlighet och vara trendiga.

Kläder

Om du bestämmer dig för att klä din hund, välj funktionella kläder, sådana som till exempel håller den varm. Självklart ska du undvika kläder som kan vara farliga för hundens hälsa.

Smycken

Från tiaror till halsband och halssmycken ... smycken för små hundar kan se gulliga ut, men var noga med att din hund inte tuggar eller sväljer några delar som kan orsaka skador.

Transportburar och väskor

Transportburar och väskor finns i alla möjliga former, storlekar och färger. De flesta har öppningar med lufthål för att kunna se ut och för lufttillförsel. Välj en tillräckligt stor så att din hund får gott om plats, men en tillräckligt liten så att den inte kastas runt medan du går.

Ta med din hund
på en biltur

Det spelar ingen roll om det är en snabb tur eller en resa genom hela landet, din lilla hund kan vara den perfekta passageraren. Ta extra bra hand om den, så kan ni två uppleva några av era bästa stunder tillsammans, sida vid sida under resan.

Hjälp din hund att vänja sig vid bilresor genom att åka några korta turer runt stan innan du försöker på dig en längre resa. Vid långa körningar är ditt bästa tillbehör en bur med bra ventilation fastsatt med baggagestroppar eller ett säkerhetsbälte.

Glöm inte vilken risk en varm bil är för din lilla hund. En bil kan förvandlas till en ugn på ett ögonblick under våren eller sommaren.

  • Lämna aldrig din hund ensam i bilen under varmt eller mycket varmt väder – inte ens i en minut. Värmen i bilen stiger snabbt och är en allvarlig fara
  • Svårt flämtande eller ständigt slickande kan vara varningstecken på att du behöver stanna till på en skuggig plats eller ge hunden vatten

Glöm inte att ha kul, och om du ska vara borta länge, glöm inte att ta med hundfoder och matskål!

[ ↑ skip to content ↑ ]