[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Rätt foder
för din lilla hund

Din lilla hunds näringsbehov
är unika

Vi på Hill’s vet hur mycket du älskar din lilla hund. Du behandlar den precis som en medlem av familjen. Eftersom små hundar ofta lever längre än större raser är de också mer utsatta för fria radikaler. Dessa kan skada celler och DNA, särskilt i nerv- och immunsystemen. Hundens kropp producerar sina egna antioxidanter, men ett tillskott genom fodret ger ytterligare skydd.

Rik på antioxidanter

Rik på antioxidanter

100 g Hill's Science Plan Small & Miniature innehåller lika mycket E-vitamin som 250 g mandel, som innehåller höga halter av detta vitamin.

Du tycker förmodligen också om att ha din lilla hund nära dig hela dagen och gosa med den. Därför behöver den, förutom vanlig trimning, även foder som är särskilt utformat för att hålla tänderna rena och pälsen mjuk och glänsande.

Eftersom din lilla hund har en hög ämnesomsättning behöver den fler kalorier per kilo kroppsvikt. Och eftersom den har en så liten mage är det bättre för den att äta två eller flera små måltider under dagen. Men var noga med att inte ge för mycket foder.

Vi vet att du vill att din lilla hund ska ha visuellt lockande foder som luktar och smakar bra, med foderbitar av en storlek som passar hundens lilla mun. Därför har vi skapat Hill’s™ Science Plan™ Small & Miniature som ger all den näring och det skydd som din lilla hund behöver!

Science Plan™ Small & Miniature
för ett långt, friskt liv

Med 100% av vad små hundar behöver och 0% av vad de inte behöver är Science Plan™ Small & Miniature receptet på ett bättre liv!

Vi har skräddarsytt vårt hundfoder för din lilla hunds behov, så att den kan få ett långt, friskt liv med dig. Med din kärlek och vårt skydd är hunden i trygga händer.

Ett starkt immunförsvar och ett friskt, långt liv

Science Plan Small & Miniature är speciellt sammansatt med vitamin E och andra kliniskt bevisade antioxidanter för att neutralisera fria radikaler och ge din lilla hund ett friskt, långt liv.

En läcker smak som din hund kommer att älska

Science Plan Small & Miniature hundfoder innehåller kyckling och kalkon som huvudingredienser för att ge det en läcker köttsmak som din hund kommer att älska.

Små foderbitar för små munnar

Science Plan Small & Miniature hundfoder består av extra små, skivformade foderbitar som utformats särskilt för att passa i din lilla hunds känsliga mun. Och våra särskilt utformade knapriga foderbitar med antioxidanter främjar munhälsan.

Science Plan™

Small & Miniature

Small & Miniature

4,5 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Mini

Mini

6 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Medium

Medium

10 mm

En vacker, mjuk och glänsande päls

En särskild blandning av Omega-6 fettsyror och andra näringsämnen för frisk hud och päls

Hur ofta du ska utfodra
och hur mycket foder

du ska ge din lilla hund

Det är viktigt att du ger din lilla hund rätt mängd foder vid lämpliga tider, vilket kan vara svårt eftersom utfodringsbehovet varierar kraftigt från hund till hund. Det är mycket viktigt för hundens hälsa att dess fysiska form följs regelbundet och att fodermängden anpassas efter behov.

Läs mer...

För att hjälpa din vuxna hund att behålla sin hälsa rekommenderar vi följande:

  1. Väg hunden. De flesta veterinärkliniker har en våg som du kan använda gratis.
  2. Be veterinären att använda systemet för bedömning av kroppsform (body condition scoring – BCS) för att avgöra om hunden har rätt vikt.
  3. Utfodra hunden baserat på utfodringsguider och veterinärens rekommendationer.
  4. Upprepa från Steg 1 och anpassa fodermängden vid behov.

Vi föreslår att du eller veterinären undersöker hundens fysiska kondition med några månaders mellanrum. För vissa hundar kan veterinären föreslå att undersökningen görs oftare.

Ge din lilla hund
den bästa starten i livet

Både djur och människor bygger långa, lyckliga liv på en stabil grund av god hälsa. Att bygga den grunden är vad de första månaderna i livet handlar om. Valpar av små hundraser vill gärna växa till sig. Det foder de äter har stor betydelse för om de får en bra start, eller löper en högre risk för hälsoproblem längre fram.

Tänk på dessa fyra viktiga saker när du väljer din hunds foder:

Vad ska man göra om hunden är
petig med maten?

petig med maten

Ger du hunden välsmakande och näringsrikt foder, och ändå nosar och slickar den bara på det? Finns det fortfarande foder kvar i skålen från förra måltiden?

Du tänker kanske att din lilla hund vill ha eller behöver variation. Faktum är att hunden gärna äter samma foder varje dag hela livet, bara det är gott och näringsrikt. Hunden härstammar från anpassningsbara jägare som var vana vid att äta det de fick tag i, när de fick tag i det.

Läs mer...

Ofta är det inte hundens eget beteende som är orsaken till att den är petig med maten. Det är vi som är orsaken. Om du ger hunden matbitar när du själv äter eller för många godisbitar ökar det inte bara risken för övervikt, utan uppmuntrar även till petiga matvanor. Hunden undviker att äta i hopp om att få mer spännande mat än vad som finns i skålen. Det bästa du kan göra i den här situationen är att sluta ge hunden mat vid bordet och dra ner på godbitarna.

När din lilla hund var yngre kan du ha uppmuntrat den att vänta på att få bättre foder, om du försökte ge den många olika typer av mat för att se vad den tyckte om. Om du öppnar flera burkar med foder och försöker locka den att äta något vid varje måltid, då har hunden tränat dig.

Det mest effektiva sättet att korrigera det här beteendet är att hjälpa hunden förstå att det inte finns några alternativ. Låt hundens foder stå framme i en halvtimme. Om det inte är uppätet då, ta bort det. När det är dags för nästa måltid sätter du fram foder igen och tar bort det efter en halvtimme. Efter en dag eller två börjar hunden kanske nosa runt efter extra godbitar. Håll dig då till din strategi och ge inte efter! Hunden svälter inte. Om den är hungrig kommer den att äta. Du får kanske stå ut med lite gnäll, men den här metoden är mycket effektiv om du vill få hunden att sluta vara petig.

Om du ändrar hundens foder bör du göra det gradvis. Börja med att blanda in lite av det nya fodret i det gamla fodret, och öka successivt mängden nytt foder samtidigt som du minskar mängden gammalt foder. På detta sätt kan du vänja hunden vid det nya fodret och undvika en hungerstrejk. Om du byter från blötfoder till torrfoder kan du försöka blanda i lite varmt vatten i torrfodret. Låt inte blött foder stå framme för länge, eftersom det kan bli dåligt, särskilt om det är varmt väder.

Om hunden helt plötsligt blir petig med maten utan att ha uppvisat det beteendet tidigare, kan det ha medicinska orsaker. Var uppmärksam på om den kräks, har diarré, är slö eller går ner i vikt. Och tveka inte att ta hunden till veterinären om du tror att den är sjuk.

[ ↑ skip to content ↑ ]