[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Unik sammansättning

Unik sammansättning

Fettförbränning och muskeluppbyggnad

L-karnitin har en utbredd användning som tillskott till människor och bidrar till att fett används som energikälla. L-karnitinet underlättar transporten av fettdepåer in i cellerna, där de sedan används för att producera energi. På detta sätt minskar fettinlagringen i musklerna och muskelmassan bevaras.

I kliniska tester har man visat att L-karnitin i dosen 500 mg/kg ger en effektiv viktnedgång och bevarar muskelmassan.1,2 Och det är precis denna mängd som finns i det nya fodret Hill´s™ Science Plan™ Sterilised Cat!

Minskar risken för urinsten

Struvit är den vanligaste formen av urinsten hos unga katter. Den består av fosfor, magnesium och ammoniak och förekommer vanligen i alkalisk urin. Molekylerna bildas till följd av elektrostatisk attraktion hos dessa olika joner med hög affinitet. Flera molekyler binder till varandra, vilket skapar en struvitkristall (mikroskopisk). Därefter binder flera kristaller till varandra och bildar tillsammans en sten (makroskopisk). Därför är det viktigt att minska kattens intag av dessa mineraler, som kommer in i urinen.

Genom att förändra pH-värdet i urinen bidrar man till att förhindra att stenarna uppstår, eftersom ett lägre pH-värde försvagar affinitetet mellan jonerna. Detta minskar i sin tur jonernas tendens att binda till varandra och bilda en struvitkristall och -sten.

Eftersom njurfunktionen kan minska med åldern är det ännu viktigare att hålla koll på intaget av mineraler hos mogna äldre katter. Detta är en av anledningarna till att Hill's har utvecklat olika sammansättningar för unga vuxna och mogna äldre katter.

Hitta rätt produkt till din katt i Science Plan Sterilised-sortimentet

PRODUKTSORTIMENT
  • Frantz NZ, Yamka RM, and Friesen KG, The effect of diet and lysine calorie ratio on body composition (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25-35, 2007.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09.
[ ↑ skip to content ↑ ]