[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hur och när ska du utfodra din vuxna hund?

Det är viktigt att du utfodrar din hund med rätt mängd foder och med jämna intervall, men det kan vara knepigt - det är viktigt att tänka på att behoven varierar mycket från hund till hund. Utfodringsrekommendationerna som finns på burken eller påsen är bara ett första råd att börja med. Det är viktigt för din hunds fortsatta hälsa att den undersöks med jämna mellanrum och att utfodringsmängden regleras efter behoven.

För att se till att din vuxna hund håller sig frisk rekommenderar Hill's följande enkla steg:

  • Väg din hund
  • Utfodra den enligt anvisningarna och veterinärens rekommendationer
  • Bedöm hundens fysiska tillstånd med hjälp av vårt kroppformbedömningssystem mellan varannan och var tredje vecka under de första sex månaderna
  • Reglera fodermängden enligt detta
  • Upprepa

Byta foder

Om du ska byta din hund till Hill's Science Plan Canine Adult, bör bytet ske gradvis under en sjudagarsperiod. Gör detta genom att blanda hundens tidigare foder med allt större mängder av det nya fodret till dess att endast Science Plan ges. Din hund kommer då att kunna njuta fullt ut av den goda smaken och förstklassiga näringen som Science Plan Canine Adult ger.

Du och din veterinär Din veterinär är den tillförlitligaste källan till information om din hunds hälsa och välbefinnande. Stäm regelbundet av din hunds vikt med din veterinär, eftersom du genom att uppnå och bevara hundens idealvikt inte bara minskar risken för hälsoproblem, utan även ger din hund ett rörligare, hälsosammare och längre liv.

Fråga din veterinär om vilka av dessa tre utfodringsmetoder som är bäst för din hund:

Fri fodertillgång:Hunden har alltid tillgång foder.
Tidsbegränsad utfodring:Hunden har tillgång till foder under en begränsad tid.
Måltidsutfodring: En uppmätt mängd mat finns tillgänglig för hunden vid särskilda måltider varje dag.

Vatten Din hund måste alltid ha tillgång till färskt vatten. Brist på vatten under längre perioder kan leda till uttorkning och skada hunden hälsa

Godis & belöningar Trots att det kan vara frestande att ge hunden rester från matbordet, ger sådan mat inte din hund rätt balans med näringsämnen. Var sparsam med belöningar som godis, eftersom alltför mycket kan leda till övervikt eller näringsmässig obalans.

Nästa steg När din hund är omkring sju år är den senior. Äldre hundar har andra näringsbehov än yngre hundar, och den bör därför byta till ett annat foder. Hill's™ Science Plan Canine Mature Adult förser hundar från 7 år och uppåt med förstklassig näring. Genom att utfodra din hund med Science Plan Canine Mature Adult låter du din hund behålla sin ungdomliga spänst trots att den blir äldre.

Klicka här för mer information om din vuxna hunds näringsmässiga behov.

[ ↑ skip to content ↑ ]