[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktiska tips

Praktiska tips om vanliga valpproblem

Säsong

Under valpens första och viktigaste levnadsår kommer den att få uppleva otaliga nya situationer. De flesta kommer att vara roliga och positiva, men inte alla. För att hjälpa dig att förbereda valpen på sitt nya liv har vi beskrivit några av de vanligaste fallgroparna, samt tips för vad du kan göra i mindre behagliga situationer.

Läs mer

Hundar och åska

Rädsla för åska är en vanlig fobi hos hundar. Det är oftast märkt genom att gömma, gnälla, skälla, krafsar eller till och med urinering.

Läs mer

Tid isär

Ensam hemma är inget alternativ Du ska aldrig någonsin lämna valpen ensam under längre perioder. Väldigt många hundar blir rastlösa, stressade och destruktiva (och orsakar skador i hemmet) när de lämnas hemma.

Läs mer

Resa med din valp

Nuförtiden finns det hela andra förutsättningar för att kunna ta med din valp på semestern. Många hundtidningar har förteckningar över semesterställen som även tar emot hundar. Du kan även ta med din hund utomlands tack vare det nya europeiska djurpasset.

Läs mer

Din valps identifiering

Som tidigare nämnt, ska valpen vara ID-märkt vid leverans till dig. En god idé är att i tillägg ha din ägarinformation på halsbandet. Det finns olika typer av identifiering åt din valp för att försäkra dig om att han återfinns om han springer bort, går vilse eller blir stulen.

Läs mer

[ ↑ skip to content ↑ ]