Precis som människor behöver hundar och katter ett balanserat tarmmikrobiom. Så vad är mikrobiom? Det här ekosystemet, som finns i hundars och katters matsmältningskanal, innehåller miljarder av olika mikroorganismer – både nyttiga och oönskade bakterier som är unika för varje hund och katt. Genom att använda nutrition för att balansera hundens eller kattens mikrobiom kan du påverka övergången från akut eller kronisk GI sjukdom och hälsa.

Att hjälpa hundar och katter att må bra genom att utnyttja TARMMIKROBIOMETS KRAFT

Så vad är mikrobiomet, enkelt förklarat? Tänk på hundars och katters mikrobiom som ett ekosystem i miniformat som spelar en avgörande roll för att balansera inte bara matsmältningskanalens hälsa, utan också det allmänna välmåendet. Den är som en trädgård – om du vill att den ska frodas måste du välja plantor som trivs i den unika miljön.

Med nya insikter om tarmmikrobiomets hälsa och nutrition vet vi att genom att integrera en dynamisk blandning av fiberrika ingredienser, däribland prebiotika för hundar och katter, både kan främja och ge näring till tarmens existerande ”ekosystem” – mikrobiomet.

Med över tio års forskning om mikrobiotisk hälsa är Hill's en av de främsta ledarna på området mikrobiotisk nutrition inom branschen för hund- och kattfoder.

SE BORTOM DET TRADITIONELLA

Traditionellt sett har hundar och katter med fiberresponsiva matsmältningsproblem, som kronisk diarré eller förstoppning, hanterats på några få sätt – med fiberbaserade dietfoder, probiotika för hundar och katter och hemlagad kyckling och ris. Vart och ett har sina för- och nackdelar:

fiberbaserade

Fiberbaserade dietfoder

FÖRDELAR:
Påverkar vattenbalansen i hundens eller kattens grovtarm för att hantera matsmältningsproblem (diarré hos hund, förstoppning hos katt)

UTMANINGAR:

  • Kan ta längre tid att fungera
  • Kanske inte ger alla fördelar för en hälsosam matsmältning
probiotika

Probiotika för hundar och katter

FÖRDELAR:
Kan lindra akut diarré hos hundar

UTMANINGAR:

  • Kanske inte tar itu med grundorsaken
  • Ej värdspecifikt (fungerar inte i kombination med hundens eller kattens existerande tarmmikrobiom)
Hemlagad kyckling och ris

Hemlagad kyckling och ris

FÖRDELAR:
Skonsamt mot magen

UTMANINGAR:

  • Näringsmässig balans
  • Problem med tillagningen

Ett nytt synsätt på GI vård MIKROBIOMET

Forskning har länge visat att hundars och katters tarmmikrobiom kan ha en signifikant effekt på deras matsmältningshälsa. Men banbrytande ny vetenskap belyser den kritiska roll en hund eller katts tarmmikrobiom spelar inte enbart deras respons på matsmätningsproblem, utan också för det allmänna välmåendet. Genom att ge näring och support till tarmmikrobiomet, öppnas därför nya dörrar och möjligheter för matsmältning och kumulativ hälsa.

Efter över tio års analys av mikrobiomet har Hill's Pet Nutrition – en global ledare inom biologisk baserad nutrition för hundar och katter – blivit en pionjär inom studier av hundars och katters mikrobiotiska hälsa. Hill's använder avancerad teknologi för att förstå tarmmikrobiomet, däribland nya metoder, som nästa generations sekvenseringsteknologi. Genom dessa insikter har Hill's upptäckt att nutrition kan ha en positiv inverkan på hundars och katters gastrointestinala hälsa – utan tillskott av nya, icke-värdspecifika bakterier.

Med denna teknologi, sätter Hill’s mikrobiomhälsa i framkanten av GI vård och arbetar för att naturligt främja regelbunden hälsosam avföring och samtidigt återställa balansen av hundars och katters egna unika tarmmikrobiom.

Tillgänglig nuNy banbrytande innovation som sätter mikrobiotisk hälsa i fokus inom gastrointestinal vård

Läs mer

Konsultera din veterinär för mer information och råd om vad som är bäst för din hunds eller katts tarmmikrobiomhälsa