DET MEST
VÄLSMAKANDE
FODRETSTARTAR FRÅN GRUNDEN
OCH ARBETAR SIG UPP

Utfodring är mer än bara en vardaglig rutin för din hund eller katt – det är en speciell anknytningsupplevelse som involverar alla dess sinnen.

Oavsett om det är ett recept för vardagshälsan eller ett dietfoder där nutritionen är avgörande fungerar fodret bara om hunden eller katten vill äta det. Därför har Hill’s ett vetenskapsbaserat sätt att hantera alla de element som gör hundarnas och katternas måltider till en tillfredsställande och belönande händelse.

Experterna får alltid sista ordet

Alla foder vi skapar granskas av hundarna och katterna på vårt Pet Nutrition Centre (PNC). Våra ”hund- och kattkollegor” tar jobbet på största allvar, och det ska de göra – deras åsikter avgör vilka smaker som fungerar.

orange katt som äter våt mat av plattan

Förutom att de får massor av kärlek och lek har dessa hundar och katter flera mycket viktiga uppgifter, t.ex. att berätta för oss hur våra foder påverkar hundar och katter från nosen till svansspetsen. Detta omfattar:

  • Vilka aromer som lockar hundar och katter
  • De smaker och konsistenser som hundar och katter älskar
  • Rätt storlek och form för vart och ett av våra foder

Må det godaste fodret vinna

Varje smakprofil som vi skapar genomgår en serie smakbedömningar av hundarna och katterna vid PNC för att se vad de föredrar. Vi ger varje grupp av hundar eller katter olika foder och ser vilket de väljer. Vi registrerar mängden av varje foder som varje hund eller katt har ätit och använder dessa uppgifter till att avgöra vilket foder som föredras.

hill's grytor i en vit skål

Bilden på ingredienser är enbart i illustrationssyfte. Ingredienserna varierar beroende på produkt.

Att förstå vetenskapen bakom smak

Vårt team av experter arbetar för att se till att alla våra foder ger nutrition som tilltalar hundars och katters känsliga doft- och smaksinne. Vi har ett helt team av forskare som ständigt testar nya kombinationer av doft och smak för att skapa de mest lockande fodersmakerna.

Vi letar efter ingredienser som kombinerar högkvalitativ nutrition med smaker som hundar och katter älskar. Några exempel är:

bild av höns av hög kvalitet
Kyckling
bild av nötkött av hög kvalitet
Nötkött
bild av lamm av hög kvalitet
Lamm
bild av högkvalitativ lax
Lax
bild av morötter
Morötter
bild av potatis
Potatis
behållare med hälsosam olja
Oljor och fetter

*Samtliga bilder av ingredienser visas enbart i illustrationssyfte.

Inte för lite, inte för mycket.

Vi skapar vart och ett av våra foder med en noggrann blandning av näringsämnen för att uppfylla deras specifika hälsobehov, inklusive livsstadium, storlek eller särskilda behov.

närbild av hundens näsa

Att knäcka koden bakom aromen

Fodrets arom kan avgöra hundens eller kattens intresse redan innan den nått fram till skålen.

Ett enda foder kan innehålla upp till 200 olika smak-/arommolekyler. En bra dag kan våra mänskliga näsor identifiera 15–20 av dem. Med sofistikerad teknik hjälper vårt toppmoderna analyslabb oss att särskilja komplexa smaker och aromer på molekylärnivå för att hjälpa oss att förstå smakupplevelsen från hundens och kattens perspektiv.

Aromagrammet:
Att förstå doft

För att vi ska kunna jämföra och återskapa olika aromprofiler måste vi först beskriva dem. Vår mänskliga sinnespanel använder ett noggrant språkbruk för att särskilja specifika egenskaper hos olika aromer. Beskrivande ord såsom ”rostat” och ”köttigt” används för att skapa en förfinad smakprofil som vi kallar aromagrammet.

Varje aromagram fungerar nästan som ett "fingeravtryck för smak" för ett visst foder. Genom att göra smaktester med hundar och katter och jämföra dessa profiler kan vi få en bättre förståelse för vilka smaker som hundar och katter tycker om eller ogillar.

Konsistens

Rätt smak involverar alla sinnen och de fysiska egenskaperna hos själva fodret spelar en viktig roll för din hunds eller katts måltid.

skålar med våt kulle mat

Bilden på ingredienser är enbart i illustrationssyfte. Ingredienserna varierar beroende på produkt.

Våtfoder och stews

Våtfoder är en fantastisk måltid, oavsett om det är malet, hackat, paté eller gryta, eftersom det har en tillfredsställande konsistens och kraftig arom. Servera det som en måltid i sig, eller som läcker topping på torrfoder.

Köp våtfoder

För hundar För katter

Att utforma en bättre foderbit

bild av olika kibbleformer

Foderbitsformer skapas för olika matpreferenser och effekt

bild av kibble konsistens

Konsistensen spelar roll och hundar och katter gillar att knapra och tugga på sina foderbitar på olika sätt

bild av olika kibble storlekar

Foderbitstorleken spelar roll, särskilt för hundar, där större är bättre i förhållande till storleken på hunden

I slutändan handlar allt om: lyckliga, friska djur

Innan någon produkt från Hill’s når din hunds eller katts matskål har den gått igenom ett antal utvärderingar och kvalitetskontroller – av vårt team av näringsfysiologer, veterinärer, dietister, foderforskare och kräsna hundar och katter – för att garantera att måltiden alltid är en tillfredsställande upplevelse för din fyrbenta vän.

Se vad din hund eller katt tycker