Välja den bästa kattmaten för din nya katt

Små kattungar är fulla av energi, så att hitta det bästa fodret för dem innebär att hitta rätt balans av kalorier, protein och smak. Det här ska du hålla utkik efter för att se till att din nya fyrbenta vän är så glad och frisk som möjligt.

En Hälsosam Start Börjar med Vetenskap

Det finns flera saker att tänka på när du ska välja den bästa kattmaten för din nya katt. Börja med dessa tre faktorer för att se till att din kattunge får en hälsosam start.

Kattungar har sina egna näringsbehov

En del näringsämnen i foder för kattungar är samma som i foder för vuxna katter, men det finns vissa skillnader som hjälper din nya katts hjärna och muskler att utvecklas som de ska.

Räkna med att din kattunges foder har högre nivåer av proteiner och mineraler samt fler kalorier, eftersom kattungar vanligtvis är mer aktiva än vuxna katter.

Ett hälsosamt utfodringsschema

Ett konsekvent utfodringsschema förhindrar att din kattunge äter för mycket och ger dig mer kontroll över måltiderna. Använd den här kalkylatorn för kattungefoder* för att fastställa en lämplig fodermängd och prata alltid med veterinären först.

Kattens vikt Tillväxt under 4 månader Tillväxt 4 till 6 månader Tillväxt 7 till 12 månader och dräktighet
0,5 kg 30 g
0,9 kg 40 g 40 g
1,4 kg 70 g 55 g
1,8 kg 85 g 70 g
2,3 kg 100 g 75 g 70 g
4,5 kg 140 g 115 g
6,8 kg 140 g

* Baserat på rekommendationer för Hill’s™ Science Plan™-foder för kattungar

Serveringsalternativ

Om du ger din kattunge olika konsistenser att välja mellan blir måltiderna oemotståndliga, och därför erbjuder Hill’s både blöt- och torrfoder för kattungar. Dessa läckra alternativ omfattar allt från knapriga bitar till smakrikt blötfoder.

Torrfoder för kattungar

Samtliga foderbitar har tagits fram för att passa kattungars mindre munnar, så att din lilla vän kan njuta av varje måltid. Hill’s erbjuder även ett urval av smaker som har godkänts av de skarpsinniga katterna på vår center för hund- och kattmat.

Blötfoder för kattungar

Öppna locket till valfritt Hill’s™-burkfoder för kattungar, så ser du att alla recept är fulla av nyttiga grönsaker, möra munsbitar och smakrika såser. Skäm bort din kattunge med en av våra finmalda rätter och gör måltiden till något alldeles extra.

Varje tugga har betydelse

Tid, ansträngning och forskning kombineras för att se till att din kattunges måltid kan bidra till ett långt och lyckligt liv. Nedan hittar du några av de varumärken som har din kattunges hälsa i fokus.

Köp Hill’s™ kattmat för kattungar utefter varumärke

Science Plan™kattmat för kattungar

Science Plan™ utnyttjar över 70 års forskning för att utveckla nutrition som uppfyller din kattunges biologiska behov. Kanske är det därför Hill’s är amerikanska veterinärers förstahandsval.

Köp Science Plan™

VetEssentials™ kattmat för kattungar

Hill’s™ VetEssentials™kattmat för kattungar kan bara köpas hos veterinären och har tagits fram för att erbjuda fem essentiella hälsofördelar för din kattunge.

Köp VetEssentials™

Ta hand om din kattunge

Artiklar och verktyg

Center för hund- och kattskötsel

 • Min katt är kräsen i maten

  154502253 Om din katt är kräsen i maten så behöver du inte oroa dig, de har nämligen rykte om sig att vara extremt petiga. Sanningen är att detta beteende i regel är inlärt och inte medfött.
 • Våt- eller torrfoder för katter – vilket är bäst?

  Att använda kattmat på burk som ett komplement till, eller som "topping" på torrfoder är populärt. Faktum är att många katter som äter ett torrt dietfoder även äter burkmat från dagligvaruhandeln. Det är dock mycket viktigt att dietfodret ges som enda foder för att kunna verka effektivt.
 • Hur och när ska du utfodra din kattunge?

  Det är viktigt att ge kattungen rätt mängd foder med rätt intervall, men detta kan vara knepigt - utfodringskrav varierar kraftigt från en kattunge till en annan.
 • Hitta och välja kattunge | Hill's Pet

  Det är spännande att välja kattunge, men samtidigt ska beslutet om att skaffa katt vara väl genomtänkt. Katter kan leva i upp till 20 år. Det är en lång tid som ni kommer att tillbringa tillsammans.
 • Att sköta och bada din katt

  154502253 Alla som har en katt vet hur noggranna de är att sköta sig själva. De flesta katter spenderar en stor del av sin dag med att sköta om sig själva, men ibland så kan de behöva lite extra hjälp, till exempel om de har blivit skadade eller har långa hår i pälsen som har trasslat ihop sig.
 • Att adoptera en vuxen katt

  Du får grepp om en vuxen katts temperament på en gång. En kattunge kan bete sig på ett sätt som ung men förändras märkbart (inte alltid till det bättre!) när den blir vuxen.

Uppfyll fler av din kattunges behov

Få exklusiva rabatter och träningstips för din nya kattunge med ett Mitt sällskapsdjur-konto hos Hill’s™.

Registrera dig nu