Vanliga frågor

Bläddra i listan nedan för att se en stor mängd information som konsumenter ofta efterfrågar om Hill's™ foder. Om du inte hittar det du letar efter kan du kontakta oss med dina frågor.

Vanliga frågor

 • De vanligaste frågorna

  Hur mycket foder bör jag ge min hund eller katt?

  Precis som det varierar från en person till en annan hur mycket man äter kan olika hundar och katter äta olika mycket. De flesta av Hill's™ foder har en utfodringsguide på förpackningen, så att du kan räkna ut rätt mängd att ge din hund eller katt. Utfodringsguiden är endast avsedd som en utgångspunkt. Det är av stor betydelse för din hunds eller katts hälsa att dess fysiska tillstånd övervakas regelbundet och att utfodringsmängden justeras vid behov. För att hitta rätt utfodringsguide för det Hill's™-foder som du ger din hund eller katt, går du till vår hund produktväljare, katt produktväljare.

  Vad är skillnaden mellan Prescription Diet™, Science Plan™, Ideal Balance™ och Vet Essentials™ fodren?

  Prescription Diet™-foder är sammansatta för att hantera specifika sjukdomstillstånd som kan utvecklas hos hundar och katter. Prescription Diet-foder finns tillgängliga hos veterinären eller via auktoriserade onlineåterförsäljare. Om du har en hund eller katt med ett sjukdomstillstånd bör du tala med veterinären för att se om Prescription Diet-foder är rätt val. Prescription Diet är klinisk nutrition som förbättrar livskvaliteten™.

  Science Plan™-foder är sammansatt för att uppfylla behoven hos friska hundar och katter i olika livsstadier. Science Plan-foder för friska hundar och katter ger kliniskt bevisade fördelar som främjar vitalitet och ökar välbefinnandet i alla åldrar och livsstadier, med ett fullständigt sortiment av noggrant balanserade produkter. Science Plan innehåller 100 % av det hundar och katter behöver och 0 % av det de inte behöver. Science Plan-fodren innehåller naturliga ingredienser av högsta kvalitet som din hund eller katt kommet att älska och innehåller inga artificiella färger, smakämnen eller konserveringsmedel. Denna foderserie skapar förutsättningar för att din hund eller katt ska få ett friskt och lyckligt liv.

  Ideal Balance™-foder är naturliga foder för friska hundar och katter i olika livsstadier. Ideal Balance innehåller varken majs, vete eller soja och inga tillsatta artificiella färger, smaker eller konserveringsmedel. Förutom naturliga ingredienser av hög kvalitet uppfyller Ideal Balance Hill's riktlinjer för noggrann nutrition för över 50 näringsämnen, för att säkerställa perfekt balanserad nutrition för optimal hälsa.

  Vet Essentials™ -foder erbjuder förebyggande nutrition för varje livsstadium. Varje Vet Essentials™-foder ger fem hälsofördelar som uppfyller behoven hos hundar och katter i varje livsstadium. Tillsammans med regelbunden motion och veterinärbesök maximerar Vet Essentials™ din hunds eller katts möjlighet att få en frisk framtid. Vet Essentials™ finns endast tillgängligt hos veterinären.

  Vi tillverkar inte Science Plan-, Ideal Balance- och Vet Essentials-produkter som kan ersätta Prescription Diet-produkter.

  Hur länge håller sig Hill's™ foder på hyllan? Hur kan jag förvara fodret?

  Läs våra tips om hållbarhet och förvaring för att hålla fodrat fräscht.

  Var kan jag köpa Hill's™ foder?

  Prescription Diet™ -foder finns på de flesta veterinärkliniker och djursjukhus. Om du behöver hitta en veterinär i ditt område kan vi hjälpa dig. Prescription Diet™ finns också tillgängligt online hos veterinärkliniker med onlinebutiker och hos auktoriserade återförsäljare.

  Science Plan™ - och Ideal Balance™-foder finns tillgängligt på de flesta veterinärkliniker och djursjukhus, i djurbutiker, foderbutiker och hos vissa katt- och hundtrimmare. Vi kan hjälpa dig att hitta en veterinär eller återförsäljare nära dig. Science Plan™- och Ideal Balance™-foder finns också tillgängligt online. från auktoriserade återförsäljare.

  Vet Essentials™-foder finns endast tillgängligt hos veterinärer.

  Kan jag köpa Hill's™ foder online?

  Science Plan™- och Ideal Balance™-foder finns tillgängliga online från auktoriserade onlineåterförsäljare.

  Prescription Diet™-foder finns tillgängligt hos veterinären eller via auktoriserade onlineåterförsäljare.

  Vet Essentials™-foder finns endast tillgängligt hos veterinärer.

  Hur kan jag lära mig mer om min hunds eller katts Hill's™-foder – hur det fungerar, ingredienser, smaker etc.?

  All information om foder i serierna Science Plan™, Ideal Balance™, Prescription Diet™ och VetEssentails finns i produktavsnittet.

  Hur många kalorier finns det i Hill's™ foder?

  Kaloriinnehållet varierar från en produkt till en annan, eftersom varje produkt är utformad för specifika livsstadier och livsstilar. Kaloriinnehållet för varje foder anges i vår hund produktväljare online. 

  Finns mitt foder som torrfoder, blötfoder och godbitar?

  Alla tillgängliga alternativ för din hunds eller katts foder finns i vår katt produktväljare online. 

  Finns det garanti på Hill's™ foder?

  Alla Hill's foder är märkta med vår garanti. Om du av någon anledning inte är nöjd med Prescription Diet™, Science Plan™, Ideal Balance™ eller Vet Essentials™, kan du helt enkelt lämna tillbaka det oanvända fodret där du köpte det. Då får du återbetalning eller en utbytesprodukt.

 • Utfodring och belöning med Hill's hund- & kattmat

  Min hund/katt är petig med maten. Hur kan jag förbättra smaken på fodret? Kan jag utfodra med människomat eller matrester?

  Smaktester visar att hundar och katter föredrar Hill's™ foder framför många andra ledande varumärken, men vi inser att vissa hundar och katter kan vara petiga med maten. För att hjälpa dig i den här situationen föreslår vi att du följer ett eller flera av tipsen nedan för att uppmuntra hunden eller katten att äta.

  • Om du börjar ge din hund eller katt ett nytt foder bör du titta på 7-dagarsschemat för övergång till nytt foder för hund eller katter. En gradvis övergång från det nuvarande fodret till ett nytt foder hjälper din hund eller katt att vänja sig av med det gamla fodret.
  • Ge hunden eller katten måltider och mät upp lämplig daglig utfodringsmängd av fodret och placera det i matskålen. Om du ger hunden eller katten mer än en måltid per dag bör du dela upp mängden enligt antalet utfodringar per dag.
  • För hundar bör du tillåta 10–20 minuter att äta, ta sedan bort resten av fodret och vänta med att ge hunden mer tills nästa måltid. Kom ihåg att mat smakar mycket bättre om man är hungrig!
  • Om du utfodrar med torrfoder kan du prova att ge foder för hand, genom att hålla foderbitarna i handen och ge det till hunden eller katten i små portioner vid första utfodringen.
  • Tillsätt ett par matskedar varmt (inte hett) vatten till en portion av hundens eller kattens torrfoder. Låt blandningen stå några minuter så att foderbitarna mjuknar och servera det sedan. Blöt upp tillräckligt för en måltid åt gången, så att fodret inte blir dåligt. Låt inte uppblött foder stå framme mer än fyra timmar.
  • Du kan göra sås att blanda med torrfodret genom att tillsätta några matskedar varmt (inte hett) vatten till motsvarande burkfoder. Häll såsen över torrfodret och servera. Se till att bara göra tillräckligt för en portion åt gången, så att fodret inte blir dåligt.
  • För att hjälpa till att förbättra smaken på både torrfoder och blötfoder kan du tillsätta en liten mängd kycklingbuljong med låg salthalt eller vätska som hällts av från tonfisk i vatten. Gör bara tillräckligt för en portion åt gången, så att fodret inte blir dåligt. (Använd inte detta tips för Prescription Diet™ z/d™ eller d/d™.)

  Vi rekommenderar inte att du utfodrar med människomat eller matrester. Veterinärer anser att matrester eller människomat kan leda till överskott eller brister på näringsämnen i hundens eller kattens nutrition, vilket på lång sikt kan leda till hälsoproblem (såsom övervikt). Att ge matrester eller människomat kan också leda till att hunden eller katten blir petigare med maten.

  Hur byter jag foder för min hund eller katt?

  Hundar och katter är vanedjur och kan behöva lite hjälp att övergå till ett nytt foder. Om veterinären inte har rekommenderat något annat bör du introducera nytt foder gradvis under en sjudagarsperiod. Blanda det nya fodret med hundens eller kattens tidigare foder och öka gradvis mängden tills du bara ger det nya fodret.

  De flesta hundar och katter accepterar dessa foder, men vissa är mer motvilliga än andra att ge upp det de är vana vid. Om hunden eller katten inte vill byta, kan du prova något av följande förslag:

  • Att värma upp fodret eller tillsätta varmt vatten förbättrar fodrets doft och smak.
  • Låt inte fodret ligga framme i matskålen hela tiden. Utfodra var tredje till fjärde timme och låt varje måltid ta 15–20 minuter.
  • För att hjälpa till att förbättra smaken på både torrfoder och blötfoder kan du tillsätta en liten mängd kycklingbuljong med låg salthalt eller vätska som hällts av från tonfisk i vatten, när du ska låta hunden eller katten byta från ett foder till ett annat. (Använd inte detta tips för Prescription Diet™ z/d™ eller d/d™.)

  Se övergångstips och video för hundar och katter

  Kan jag ge min hund en godbit trots att den äter Prescription Diet™?

  Prescription Diet™ Canine Treats är godbitar med lågt kaloriinnehåll och begränsade mineraler för hundar som äter Prescription Diet-foder. Du kan ge upp till 10 procent av hundens dagliga energibehov i form av Prescription Diet Canine Treats och ändå bibehålla lämplig näringsprofil för att hjälpa till att hantera det bakomliggande sjukdomstillståndet. Fråga veterinären om Prescription Diet Canine Treats passar din hund som får någon av dessa Prescription Diet-produkter:

   

  • Prescription Diet b/d Hund
  • Prescription Diet c/d Hund
  • Prescription Diet g/d Hund
  • Prescription Diet h/d Hund
  • Prescription Diet j/d Hund
  • Prescription Diet k/d Hund
  • Prescription Diet r/d Hund
  • Prescription Diet w/d Hund
  • Prescription Diet Metabolic Hund
  • Prescription Diet j/d™ Hund
  • Prescription Diet r/d Hund
  • Prescription Diet w/d Hund
  • Prescription Diet d/d Hund
  • Prescription Diet i/d Hund
  • Prescription Diet z/d Hund

   

  Prescription Diet(™) Metabolic Treats är hälsosamma godbitar som kan ges som belöning till vuxna katter och som främjar en hälsosam viktnedgång och vikthantering. Dessa Metabolic godbitar finns tillgängliga på veterinärkliniker och online via auktoriserade onlineåterförsäljare. De här godbitarna är ett bra komplement för katter som utfodras med:

   

  • Prescription Diet  Metabolic Katt
  • Prescription Diet  m/d  Katt
  • Prescription Diet  r/d  Katt
  • Prescription Diet  w/d  Katt

   

  För katter som utfodras med en Prescription Diet-produkt

  Recept på hemgjorda godbitar som ger ca. 20 stycken

  För katter

  För hundar

 • Frågor om hund- och kattvård

  Hur kan jag lära mig mer om min hunds eller katts sjukdom?

  När din hund eller katt diagnostiseras med en sjukdom är det naturligt att vilja veta mer om sjukdomen och om behandlingar. Ta reda på mer om kattsjukdomar och hundsjukdomar.

  Hur ser jag om min hund eller katt är överviktig?

  Över 50 % av alla hundar och katter är överviktiga, så det är viktigt att vara medveten om vikten. Det finns flera tecken du kan titta efter för att avgöra om din hund eller katt håller på att bli överviktig. Varningstecknen är bland annat:

  • Revbenen kan inte längre kännas
  • Det finns inte längre någon tydlig midja
  • Fettkuddar över höfter och svansbas
  • Vaggar när den går
  • Har svårt att röra sig
  • Blir andfådd
  • Är på dåligt humör

   

  Det är viktigt att vara medveten om hundens eller kattens vikt, eftersom rätt tillväxt och vikt kan hjälpa till att förebygga många sjukdomar som kopplas till övervikt samt utvecklingsrelaterade skelettsjukdomar. Om du märker något av dessa varningstecken kan veterinären hjälpa dig genom att rekommendera förändringar så att hunden eller katten håller sig frisk och i form.

 • Om Hill's Pet Nutrition, Inc.

  Hur arbetar Hill's med hundars och katters välbefinnande?

  Vi på Hill's arbetar hårt för alla djurs hälsa, från de djur som vi tar hand om till din hund eller katt. Läs mer om Hill's åtagande för djurens välbefinnande

  Finns arbetstillfällen hos Hill's angivna på din webbplats?

  Gå till vår sida för jobbmöjligheter för att få mer information om jobb på Hill's.

 • Om vår webbplats

  Hur registrerar jag mig?

  Registrera dig här.

  Jag har glömt mitt användar-id. Kan ni skicka det till mig?

  Kontakta oss med fullständigt namn och e-postadress, så skickar vi ditt användar-id.

  Jag har glömt mitt lösenord. Kan jag få ett nytt?

  Ge oss din e-postadress, så skickar vi ett nytt lösenord till dig.

  Mitt konto har låsts av säkerhetsskäl. Hur låser jag upp mitt konto?

  På grund av misslyckade inloggningar har ditt konto låsts av säkerhetsskäl. Vi aktiverar ditt konto på nytt och återställer ditt lösenord – bara kontakta oss med ditt användar-id.

  Jag har gått igenom alla vanliga frågor och jag har ändå en fråga till Hill's. Hur kan jag kontakta någon?

  Kontakta vår kundtjänst med din fråga.

  Varför använder Hill's cookies på sin webbplats?

  Hill's använder cookies i begränsad omfattning på webbplatsen så att vi kan erbjuda besökarna bästa möjliga webbplatsupplevelse.

  Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra din surfupplevelse. En del cookies minns dig så att vi kan erbjuda dig en personligare webbplats när du kommer tillbaka. Andra cookies håller koll på hur många som besöker våra sidor så att vi kan förbättra den totala upplevelsen av webbplatsen, medan vissa andra cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Om du inte har något emot cookies ber vi dig att trycka på OK för att fortsätta surfa. Om du inte är säker kan du läsa våra villkor här eller ändra dina personliga inställningar så att du har full kontroll över vilka cookies du tar emot.

 • Kuponger

  Var hittar jag kuponger?

  En stor andel av våra kampanjer och kuponger går via återförsäljare av våra produkter. Kontrollera regelbundet hos veterinären eller återförsäljare av hund- eller kattfoder om de har några rabatter eller kampanjer tillgängliga. Då och då finns även kampanjer på HillsPet.se/SpecialOffers. Dessutom presenterar vi ofta våra specialerbjudanden på www.facebook.com/HillsPetNutritionSverige.

  Varför kan jag inte hitta någon kampanj för min hunds/katts produkt?

  Vi försöker erbjuda en stor mängd kampanjer för att nå så många av våra konsumenter som möjligt, men vi har inte alltid pågående kampanjer eller tillgängliga kuponger. Kontrollera regelbundet hos veterinären eller återförsäljare av hund- eller kattfoder samt på vår sida HillsPet.se/SpecialOffers.

  Hur vet jag om min kupong är giltig?

  Hill's Pet Nutrition does not sell, or authorize the sale of, its manufacturer coupons through online auction sites such as eBay®, Craig'slist®, etc. Consumers purchasing Hill's manufacturer coupons from online auction websites are obtaining such coupons through unauthorized means and likely are obtaining fraudulent coupons. Only Hill's manufacturer coupons obtained directly from the HillsPet.com website or Hill's own direct mail offerings are valid for redemption.

  Om du har frågor om Hill's™ produktkuponger ber vi dig ringa Hill's kundtjänst på tel. 018-489 97 00.

 • Hur fungerar Hill’s 100% nöjdhetsgaranti?

  Hill’s nöjdhetsgaranti ger dig 30 dagars reklamationsrätt från inköpsdatum mot uppvisande av kvitto.

  Formuläret för att använda vår nöjdhetsgaranti hittar du här.