Hur man hanterar övergången av ett hundfoder till ett annat

Published by
Minuter läsning

Det är viktigt att din hund byter hundfoder gradvis från sitt nuvarande foder för att undvika en irriterad matsmältning eller magproblem.

För att övergå till nytt foder, blanda din hunds nuvarande med hans gamla. Över sju dagars tid kan du gradvis öka andelen nytt foder och samtidigt minska andelen nuvarandet foder.

Ta hjälp av schemat för 7 dagars övergång här nedan eller titta på videon.

Kom ihåg dessa rekommendationer när du byter ut din hunds foder:

 • Valpar blir vuxna vid en ålder av 12 månader och bör därför övergå till vuxenfoder för att försäkra sig om att de får i sig den rätta mängd näring som är lämplig för vuxna hundar.
 • Valpar av större och mindre raser bör byta till foder för större och mindre raser anpassade till vuxna hundar för att försäkra sig om att deras unika behov tillgodoses.
 • Hundar av mindre och mellan-raser som är runt 7 år bör byta till ett Adult Mature foder eller ett senior foder, då ett sådant foder ser till att tillgodose en lämplig nivå av näring anpassat för äldre hundar.
 • Hundar av större raser som är runt 5 år bör byta till ett Mature Adult foder eller ett Senior foder anpassat för äldre hundar av större raser så att dera unika näringsbehov tillgodoses.
 • Dräktiga och digivande tikar behöver ett energitätt hundfoder med ett ökat kalciuminnehåll , så se till att gå över till ett valpfoder under denna speciella period. Observera att dräktiga och digivande tikar av stora raser skall även de ha ett valpfoder för mindre- medelstora raser och inte ett Puppy Large Breed foder.
 • Om din veterinär har rekommenderat en terapeutisk diet för ett särkilt hälsotillstånd, se till att noga diskutera övergångsperioderna för din hund. Det kan finnas särskilda faktorer och rekommendationer som bör tas hänsyn till.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • Joint Care
 • Hill's Hypoallergenic Hundgodbitar

  GASTROINTESTINAL SJUKDOM, HUDSJUKDOM
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken är speciellt utformat för att stödja aktiv rörlighet och vård av leder hos hundar som föredrar en mindre storlek på foderbitarna. Berikat med omega 3-fettsyror och kliniskt bevisade antioxidanter.</p>
 • Skäm bort din hund med en delikat, naturlig godbit gjord på färsk kyckling och morötter