Utfodra din valp med bästa möjliga näring

Det bästa valpfodret ger rätt balans av näringsämnen, kalorier och mättnad. Här är allt du bör titta efter när det är dags att leta mat till din nya fyrbenta vän.

En Hälsosam Start Börjar med Vetenskap

Precis som ett litet barn behöver din hundvalp mat som ger en specifik balans av näringsämnen under sitt första levnadsår.

Valpar har särskilda näringsbehov

Det händer en hel del under din valps första levnadsår och den bästa näring är den som kan uppfylla hundens växande näringsbehov.

Omega-3 fettsyror och DHA främjar utvecklingen av valpens hjärna och ögon, medan högre nivåer av kalcium bidrar till det växande skelettet och proteiner främjar muskeltillväxten.

Ett hälsosamt utfodringsschema

Valpar äter mycket och de äter ofta, men för mycket kan leda till tiggande och viktproblem. Använd den här valpfoderkalkylatorn för att hitta ett lämpligt utfodringsschema och tänk på följande: storlek, ålder och ras utgör också faktorer, så prata med veterinären först.

Hundens vikt Tillväxt under 4 månader (Dräktig vecka 7 - 9) Tillväxt 4 till 9 månader (Dräktig vecka 5 - 6) Tillväxt 10 till 12 månader (Dräktig vecka 1 - 4)
0,9 kg 50 g 35 g 35 g
2,3 kg 100 g 85 g 65 g
3,6 kg 150 g 125 g 100 g
4,5 kg 175 g 150 g 110 g
9,1 kg 295 g 250 g 200 g
18 kg 495 g 395 g 320 g
27 kg 660 g 545 g 430 g
36 kg 815 g 670 g 545 g
45 kg 965 g 790 g 645 g
54 kg 1115 g 915 g 745 g

* Baserat på rekommendationer för Hill’s™ Science Plan™ valpmat

Utfodringsalternativ som passar

Smak är bara en del av din valps matupplevelse, och därför erbjuder vi även en mängd olika typer av foder. Hill’s valpnäring har testats på valparna på vårt center för hund- och kattnutrition för att säkerställa att din fyrbenta vän ser fram emot sina måltider.

Torrfoder för valpar

Foderbiten för valpar har tagits fram för att passa mindre munnar och ge en konsistens och arom som växande valpar vill ha.

Blötfoder för valpar

Ge hunden valpmat på burk som en enskild måltid eller som ”topping” på torrfoder för valpar.

Rasens storlek gör skillnad

Se till att anpassa näringen för valpens ras och den storlek den så småningom uppnår, så att näringsbehoven uppfylls.

Köp Hill’s™ valpmat utefter varumärke

Science Plan™ valpmat

Science Plan™ utnyttjar över 70 års forskning för att utveckla nutrition som uppfyller din valps biologiska behov. Kanske är det därför Hill’s rekommenderas starkt av veterinärer.

Köp Science Plan™

VetEssentials™ valpmat

Hill’s™ VetEssentials™ valpmat kan bara köpas hos veterinären och har tagits fram för att erbjuda fem essentiella hälsofördelar för din valp.

Köp VetEssentials™

Ta hand om din valp

Artiklar och verktyg

Center för hund- och kattskötsel

 • Några grundregler

  Allteftersom valpen blir större, ökar behovet av självhävdelse. Valpar väljer ofta matplatsen som slagfält. Men det är ett misstag att låta dig styras av valpen. Du måste visa att du inte ger efter för alla krav.
 • Hur och när ska du utfodra din valp?

  Dogs running Det är viktigt att du matar din valp rätt med mängd mat vid regelbundna tider. Din valp behöver rätt mängd näringsämnen för att växa och bli en frisk vuxen hund. Det är livsviktigt för din valps hälsa att hans fysiska tillstånd övervakas regelbundet och att mängden mat justeras medan han växer.
 • Godis är viktigt

  Om du har en ny hund eller funderar på att skaffa hund har du troligen hört många expertråd kring hur du ska träna din hund, antingen i böcker, tidningar eller på TV.
 • De första tre månaderna

  Oavsett ras, utvecklas alla valpar på samma sätt: de går igenom samma stadier från valpstadiet till vuxen hund. Det är inte enbart intressant att känna till dessa stadier, det är också viktigt att du känner till hur valpen kan bete sig i olika stadier i livet.
 • Hitta och välja valp

  Att få en ny valp som familjemedlem är en spännande och underbar tid för dig och din familj. Hundar är underbara sällskapsdjur och vänner och de kan berika livet enormt.
 • Välja veterinär åt din hund

  Din veterinär är den viktigaste personen i din hunds liv efter dig och din familj. Din veterinär är trots allt ansvarig för hundens hälsa genom hela livet.

Uppfyll fler behov hos din valp

Få exklusiva rabatter och träningstips för din nya valp med ett My Pet Companion-konto hos Hill’s™.

Registrera dig nu