Vaccinera din valp mot sjukdomar

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Sjukdomar som valpen MÅSTE vaccineras mot

Du kan skydda valpen mot många allvarliga sjukdomar genom att vaccinera den. Följande sjukdomar kan låta skräckinjagande, men om du ser till att din valp är vaccinerad behöver du inte oroa dig.

Valpsjuka

Symtom: hosta, diarré, hög feber, kräkningar, ont i ögonen och snuva. Ibland kan trampdynorna bli hårda och spricka, vid allvarliga fall kan det förekomma anfall, muskelspasmer, eller paralys. Sjukdomen kan vara dödlig.

Parvovirus

En mycket smittsam sjukdom som kännetecknas av blodig diarré. Övriga symtom: kräkningar, håglöshet, depression och hög feber. Valpar som är yngre än 6 månader är särskilt mottagliga för parvo-viruset som kan vara dödligt.

Smittsam leverinflammation, HCC

Symtom: hosta, buksmärtor, anfall, kräkning och diarré. Ögonen kan se blåaktiga ut. Valpar som är yngre än 12 månader är mest mottagliga för denna allvarliga och potentiellt livshotande sjukdom.

Kennelhosta

En mycket smittsam sjukdom som kännetecknas av torrhosta. Det är en torr och raspig hosta som kan vara så pass svår att det låter som om hunden håller på att kvävas. Det är inte obligatoriskt att vaccinera hunden mot kennelhosta i Sverige.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter