Rutinskötsel om Hund

Är du nyfiken på hur du tar hand om din hund på rätt sätt? Ta reda på det här.

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Ta hand om din hund

Ibland blir det lite överväldigande att ha hund. Du vill vara en bra hundägare som har svar på allt, men det dyker ändå alltid upp frågor. Du kanske undrar om det är ok att ta med hunden på flyget, hur ofta den behöver badas och om ditt hem är en tillräckligt säker plats för hunden. Som tur är har vi svaren här.

Resa med hund

Du har kanske rest med hunden i bil förut och många hundar tycker om att göra små utflykter med sina ägare. Men har ni flugit förut? Om du har en mycket liten hund kan flygbolaget tillåta den i kabinen, under förutsättning att buren är godkänd. De flesta stora hundar behöver dock resa i en bur i lastutrymmet. Det finns mycket att tänka på när man ska flyga, så se alltid till att kontrollera bestämmelserna hos det specifika flygbolaget som ni ska resa med, eftersom alla har olika regler. 

Borsta

För att hunden ska vara glad och frisk måste du sköta pälsen och huden – rätt foder kan hjälpa och beroende på vilken typ av päls den har kan hunden också behöva borstas. Du kan regelbundet ta den till en professionell hundtrimmare, eller så kan du välja att sköta trimningen själv. Använd ett schampo som är gjort för hundar och kom ihåg att även om det är viktigt att borsta pälsen, så är det lika viktigt att borsta hundens tänder.