Hur och när ska du utfodra din katt?

Published by
Minuter läsning

Det är viktigt att du utfodrar din katt med rätt mängd foder och med jämna intervall, men det kan vara knepigt - behoven varierar mycket från katt till katt. Utfodringsrekommendationerna som finns på burken eller påsen är bara ett första råd att börja med. Det är viktigt för din katts fortsatta hälsa att den undersöks med jämna mellanrum och att utfodringsmängden regleras efter behov.

För att se till att din vuxna katt håller sig frisk rekommenderar Hill's följande enkla steg:

 • Väg din katt
 • Utfodra den enligt anvisningarna och veterinärens rekommendationer
 • Bedöm kattens fysiska tillstånd med hjälp av vårt kroppformbedömningssystem mellan varannan och var tredje vecka under de första sex månaderna
 • Reglera fodermängden enligt detta
 • Upprepa

Byta foder

Om du ska byta din katt till Hill's Science Plan Feline Adult, bör bytet ske gradvis under en sjudagarsperiod. Gör detta genom att blanda kattens tidigare foder med allt större mängder av det nya fodret till dess att endast Science Plan ges. Din katt kommer då att kunna njuta fullt ut av den goda smaken och förstklassiga näringen som Science Plan Feline Adult ger.

Du och din veterinär Din veterinär är den tillförlitligaste källan till information om din katts hälsa och välbefinnande. Stäm regelbundet av din katts vikt med din veterinär, eftersom du genom att uppnå och bevara kattens idealvikt inte bara minskar risken för hälsoproblem, utan även ger din katt ett rörligare, hälsosammare och längre liv.

Cat Eating

Fråga din veterinär om vilka av dessa tre utfodringsmetoder som är bäst för din katt:

Fri fodertillgång: Katten har alltid tillgång foder.
Tidsbegränsad utfodring: Katten har tillgång till foder under en begränsad tid.
Måltidsutfodring: En doserad mängd foder finns tillgänglig för katten vid särskilda tidpunkter varje dag.

Vatten Din katt måste alltid ha tillgång till färskt vatten. Brist på vatten under längre perioder kan leda till uttorkning och skada kattens hälsa.

Godis & belöningar Trots att det kan vara frestande att ge katten rester från matbordet, ger sådan mat inte katten rätt balans med näringsämnen. Var sparsam med belöningar som godis, eftersom alltför mycket kan leda till övervikt eller näringsmässig obalans.

Nästa steg När din katt är omkring sju år är den senior. Äldre katter har andra näringsbehov än yngre katter, och den bör därför byta till ett annat foder. Hill's™ Science Plan Feline Mature Adult förser katter från 7 år och uppåt med förstklassig näring. Genom att utfodra din katt med Science Plan Feline Mature Adult låter du katten behålla sin ungdomliga spänst trots att den blir äldre.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • Hill's™ Science Plan™ Katt Vuxen 7+ Kyckling

  ÄLDRE VUXNA KATTER (7+ år), ÄLDRE VUXNA KATTER (7+ år)