Hur katter visar tillgivenhet för sina människor

Published by
Minuter läsning

Katter visar tillgivenhet på sätt som ofta inte upptäcks av deras ägare eftersom en del personer inte är säkra på hur katter visar sin kärlek. Eftersom katter uttrycker sin tillgivenhet på ett helt annat sätt än människor och t.ex.hundar är det inte konstigt att vi ofta missar dessa värdefulla ögonblick. Men om du någonsin har undrat om din katt älskar dig kommer du förmodligen att bli glad över att få veta att den gör det! Även om deras handlingar är egendomliga är de definitivt inte mindre meningsfulla.

Tabby cat rubbing against its owner affectionately

1. Buffande med huvudet

Ett av kattens mest tillgivenhetsvisande beteenden är att buffa dig mot kroppen med huvudet. Det är inte bara gulligt att se. Det är ett säkert tecken på att din katt älskar och bryr sig om dig. Faktum är att genom att buffa med huvudet mot dig överför din katt feromoner till dig för att tala om för alla andra att du tillhör katten, säger Vetstreet.

2. Kärvänliga bett

Gray tabby cat nibbling on the knuckle of a human's finger.Bitande är i allmänhet något som förknippas med negativa känslor för människor, men katter är lite annorlunda. När din katt nafsar på dig på ett lekfullt sätt erbjuder den verkligen sin tillgivenhet. Detta skiljer sig mycket från ett ängsligt eller defensivt bett som är avsett att orsaka skada, och känslorna bakom det är också olika. Kärvänligt nafsande är en kittlig och rolig liten egenhet från älskvärda katter.

3. Massering

Little kitten paws shown from the underside.

Katter börjar massera som små kattungar när de diar. Det här beteendet innebär att katten tar en liten promenad på ditt ben, och det överförs till tillgivenhet i vuxenlivet. När din katt masserar dig är den väldigt tydlig med att du får den att känna sig älskad och trygg. Massering är förmodligen en av de mest välkända sätten som katter visar tillgivenhet, och det är utan tvivel ingen myt.

4. Spinnande

Long-haired calico cat lying on a white bed spread stretching.

Spinnande är ett av de ljudligaste sätten för katter att visa sin kärlek. Även om katter ibland spinner när de är obekväma är det sällsynt. Oftast spinner din katt för att den är glad över att vara runt omkring dig. Ju mer din katt spinner, desto bättre!

5. Följer efter dig

Long-haired gray cat lying on owner's lap.

Många kattägare kanske tycker att det är konstigt att deras katter följer efter dem överallt, till och med ända in i badrummet! Detta innebär bara att din katt vill tillbringa mer tid med dig. En katt som trivs i ditt sällskap och känner sig trygg med dig kommer att följa dig runt i huset och hålla sig intill dig som klister. Den vill bara att du ska veta att den ser dig som ett fantastiskt sällskap. För dig som försöker få gjort saker i hemmet och din katt gör det omöjligt för dig, katten talar bara om för dig att den är viktigare än allt annat du sysslar med och att den vill ha fullt fokus från dig.

6. Tar med sig gåvor

Brown and white cat with big yellow eyes lies down with a stuffed toy mouse in her mouth.

Troligtvis är den charmerande gåvan i form av leksaksmusens verkliga pälsvänner den mest impopulära bland kattägare. Katter visar ofta sin tillgivenhet genom att lämna gåvor till sina ägare. Katter är naturliga jägare, så när din kattunge ger dig ett nyfångat byte, erbjuder den dig faktiskt en god måltid. Du vill inte röra vid den med dina bara händer, men kom ihåg att den menar väl och att detta beteende är ett tecken på att den bryr sig mycket om dig.

Hur katter visar sin kärlek kan vara lite förvirrande för deras mänskliga sällskap, men så länge du förstår deras beteende för vad det är, kan du lära dig att uppskatta det. Du älskar din katt och det är trevligt att veta att den älskar dig tillbaka. Att veta när och hur din katt visar tillgivenhet kommer att ge er båda en tydlig kommunikation. När allt kommer omkring finns inget bättre än att få veta att du är älskad.

Contributor Bio

Katie Finlay

Katie Finlay

 

Katie Finlay är en hundtränare och författare som är baserad i Los Angeles, Kalifornien. Hon har arbetat med husdjur och deras ägare både personligen och genom sina artiklar i över sex år.

 

Relaterade artiklar

 • Uträtta behov inomhus | Hill's Pet

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Tecken på åldrande hos äldre katter

  Din katt har erbjudit dig oräkneliga timmar av kärlek, skratt och sällskap genom åren. Nu när den blir äldre är det dags för dig att betala tillbaka all din katts ovillkorliga kärlek med extra uppmärksamhet och omsorg för att se till att kattens sista år blir lyckliga.
 • Lär dig grunderna om din katts hälsa

  När du skaffar en katt eller kattunge eller funderar på att ta hem en katt är en mycket viktig del av förloppet att du först forskar ordentligt
 • Döljer din katt sin smärta? Känn igen tecken och symtom.

  Det kan vara lätt att missa tecknen på att din katt är sjuk. Alla liknar inte förkylningar som människor då och då drabbas av. Katter har en tendens att dölja sin smärta, vilket gör det svårt att ta hand om dem ordentligt när de behöver det som mest.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Light Adult bidrar till att bevara idealvikten. Sammansatt med kliniskt bevisade antioxidanter och höga nivåer L-karnitin som hjälper till att omvandla fett till energi. Lämpligt för daglig utfodring.