Hur katter visar tillgivenhet för sina människor

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katter visar tillgivenhet på sätt som ofta inte upptäcks av deras ägare eftersom en del personer inte är säkra på hur katter visar sin kärlek. Eftersom katter uttrycker sin tillgivenhet på ett helt annat sätt än människor och t.ex.hundar är det inte konstigt att vi ofta missar dessa värdefulla ögonblick. Men om du någonsin har undrat om din katt älskar dig kommer du förmodligen att bli glad över att få veta att den gör det! Även om deras handlingar är egendomliga är de definitivt inte mindre meningsfulla.

Tabby cat rubbing against its owner affectionately

1. Buffande med huvudet

Ett av kattens mest tillgivenhetsvisande beteenden är att buffa dig mot kroppen med huvudet. Det är inte bara gulligt att se. Det är ett säkert tecken på att din katt älskar och bryr sig om dig. Faktum är att genom att buffa med huvudet mot dig överför din katt feromoner till dig för att tala om för alla andra att du tillhör katten, säger Vetstreet.

2. Kärvänliga bett

Gray tabby cat nibbling on the knuckle of a human's finger.Bitande är i allmänhet något som förknippas med negativa känslor för människor, men katter är lite annorlunda. När din katt nafsar på dig på ett lekfullt sätt erbjuder den verkligen sin tillgivenhet. Detta skiljer sig mycket från ett ängsligt eller defensivt bett som är avsett att orsaka skada, och känslorna bakom det är också olika. Kärvänligt nafsande är en kittlig och rolig liten egenhet från älskvärda katter.

3. Massering

Little kitten paws shown from the underside.

Katter börjar massera som små kattungar när de diar. Det här beteendet innebär att katten tar en liten promenad på ditt ben, och det överförs till tillgivenhet i vuxenlivet. När din katt masserar dig är den väldigt tydlig med att du får den att känna sig älskad och trygg. Massering är förmodligen en av de mest välkända sätten som katter visar tillgivenhet, och det är utan tvivel ingen myt.

4. Spinnande

Long-haired calico cat lying on a white bed spread stretching.

Spinnande är ett av de ljudligaste sätten för katter att visa sin kärlek. Även om katter ibland spinner när de är obekväma är det sällsynt. Oftast spinner din katt för att den är glad över att vara runt omkring dig. Ju mer din katt spinner, desto bättre!

5. Följer efter dig

Long-haired gray cat lying on owner's lap.

Många kattägare kanske tycker att det är konstigt att deras katter följer efter dem överallt, till och med ända in i badrummet! Detta innebär bara att din katt vill tillbringa mer tid med dig. En katt som trivs i ditt sällskap och känner sig trygg med dig kommer att följa dig runt i huset och hålla sig intill dig som klister. Den vill bara att du ska veta att den ser dig som ett fantastiskt sällskap. För dig som försöker få gjort saker i hemmet och din katt gör det omöjligt för dig, katten talar bara om för dig att den är viktigare än allt annat du sysslar med och att den vill ha fullt fokus från dig.

6. Tar med sig gåvor

Brown and white cat with big yellow eyes lies down with a stuffed toy mouse in her mouth.

Troligtvis är den charmerande gåvan i form av leksaksmusens verkliga pälsvänner den mest impopulära bland kattägare. Katter visar ofta sin tillgivenhet genom att lämna gåvor till sina ägare. Katter är naturliga jägare, så när din kattunge ger dig ett nyfångat byte, erbjuder den dig faktiskt en god måltid. Du vill inte röra vid den med dina bara händer, men kom ihåg att den menar väl och att detta beteende är ett tecken på att den bryr sig mycket om dig.

Hur katter visar sin kärlek kan vara lite förvirrande för deras mänskliga sällskap, men så länge du förstår deras beteende för vad det är, kan du lära dig att uppskatta det. Du älskar din katt och det är trevligt att veta att den älskar dig tillbaka. Att veta när och hur din katt visar tillgivenhet kommer att ge er båda en tydlig kommunikation. När allt kommer omkring finns inget bättre än att få veta att du är älskad.

Contributor Bio

Katie Finlay

Katie Finlay

 

Katie Finlay är en hundtränare och författare som är baserad i Los Angeles, Kalifornien. Hon har arbetat med husdjur och deras ägare både personligen och genom sina artiklar i över sex år.

 

Relaterade artiklar

Relaterade produkter