Ta hunden till veterinären

Published by
Minuter läsning

Det kan vara för en vanlig hälsokontroll, en vaccination eller för att din hund är sjuk eller har gjort illa sig. Förr eller senare kommer du att ta din hund till veterinären. En tripp till veterinären kan vara en stressig erfarenhet för din hund. Den kommer att uppleva många konstiga lukter, ljud, människor och djur. Det finns dock ett flertal saker som du kan göra för att besöket ska bli bekvämt och avslappnat för både dig och din hund. Se till att du tar ut hunden på en ordentlig promenad innan ni åker till veterinären. Då får din hund en chans att kissa vilket minskar risken för en olycka hos veterinären. Om din hund har fått motion kommer den även att vara lugnare och lydigare. Använd en bur Om din hund är tillräckligt liten bör du överväga att använda dig av en bur, även om den vanligtvis är lydig i koppel. En bur bidrar till att den inte kan bita, krafsa eller försöka springa iväg om han blir skrämd. Det skyddar även din hund mot andra missnöjda djur på veterinärkliniken. Slutligen är det lättare att använda en bur om din hund mår dåligt eller haltar. Om du använder en bur bör du lägga lite filtar i den. Några gamla klädesplagg med din lukt skulle även fungera bra. Din hund associerar dig med trygghet och tröst så dina kläder skulle få den att må bättre. Håll din hund lugn och under kontroll medan ni är i väntrummet. Även om den kanske blir glad att se andra djur är det bäst att hålla den vid din sida eller i ditt knä. Se till att ge din hund mycket fysisk kontakt och prata lugnt med den eftersom detta hjälper den att slappna av. Fråga om du kan hjälpa till När det är dags för din hund att bli undersökt kan du fråga din veterinär om du kan hjälpa till att hålla i din hund. Veterinärer och sköterskor har stor erfarenhet av att hålla nervösa och rädda djur och vet hur de skall undvika att bli skadade eller att skada din hund. Så oroa dig inte eftersom din hund är i goda händer. Veterinärkliniker och djursjukhus kan vara väldigt röriga platser. Om du vill ha lite extra tid till att prata med din veterinär om din hund bör ni planera in det. Boka en längre tid om du kan eller undvik att gå dit när det är som mest rusning. Veterinärkliniker är vanligtvis mer aktiva tidigt på morgonen eller tidigt på kvällen när folk inte arbetar. Ta din hund till veterinären på regelbundna hälsokontroller och för att bli vägd. Detta tillåter inte bara din hund att bli van vid situationen utan även veterinären att vänja sig vid hunden! Ju mer en veterinär träffar din hund desto bättre blir han eller hon på att se till hundens bästa.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Vuxen Light Mini med Kyckling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN är ett komplett fullfoder för småraser som har lätt för att gå upp i vikt. Med ingredienser av hög kvalité och vår unika Vikt Management sammansättning hjälper vi dig att hålla din lilla hund sund och frisk.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.