Hur och när ska du utfodra din valp?

Published by
Minuter läsning

Det är viktigt att du matar din valp rätt med mängd mat vid regelbundna tider. Din valp behöver rätt mängd näringsämnen för att växa och bli en frisk vuxen hund. Det är livsviktigt för din valps hälsa att hans fysiska tillstånd övervakas regelbundet och att mängden mat justeras medan han växer.

För att hålla din valp frisk rekommenderar Hills följande enkla steg:

  • Väg din valp
  • Mata honom enligt guiden och veterinärens rekommendationer. *
  • Utvärdera din valps fysiska hälsa genom vår växtguide på internet. Du skriver helt enkelt dagens datum, din hunds vikt och genom att använda glidaren kan du ställa in valpens resultat.
  • Justera mängden du ger i takt med att valpen växer.

*Stora valpraser som kommer att väga mer än 25 kg som vuxen har specifika näringsbehov för att försäkra en stark benstomme och ledutveckling. 

Byta mat

Om du skall byta valpens mat till Hill´s Science Plan Puppy, introducera det gradvis över en period på 7 dagar. Blanda din valps mat med ökande portioner av den nya, tills endast Science Plan ges. Han kommer då att till fullo njuta av smaken och fördelarna av den förnämliga näringen som tillhandahålls av Science Plan Canine Puppy. Du och din veterinär

Veterinären är den bästa informationskällan då det gäller din valps hälsa och välmående. Fråga veterinären att regelbundet komma med råd angående din valps vikt eftersom att uppnå och hålla din hunds idealvikt kommer inte bara att reducera vissa hälsorisker, men leder även till att din valp får ett mer energiskt, längre och hälsosammare liv.

Fråga veterinären vilka av dessa tre matningsmetoder som är bäst för din valp:

Valfritt: Mat finns alltid tillgängligt för valpen.
Tidsbegränsad matning: Mat finns tillgänglig för valpen endast en kort period.
Måltidsmatning: En uppmätt mängd mat finns tillgänglig för din valp vid speciella mattider varje dag.

Vatten Din valp måste alltid ha tillräckligt med vatten framme. Att inte ha tillgång till vatten under en längre period kommer att skada din valps hälsa. Godis och rester Även om det är frestande att ge dem rester så tar inte din valp upp tillräckligt balanserad näring. Försök att vara sparsam med godis eftersom för mycket godis kan leda till viktökning och näringsobalans.

Nästa steg När din hund blivit mogen kommer hans näringsbehov se annorlunda ut. Han kommer att gå vidare till vuxenkost som kommer att tillhandahålla specifika balanserade näringsämnen, vitaminer och mineraler som överensstämmer med hans ålder och rasstorlek. Hill's Science Plan kan erbjuda exakt detta. Fodret för olika livsstadier är skräddarsytt att hålla din hund i trim och god hälsa genom hela livet, oavsett ras och livsstil.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter