Listiga sätt att hålla din katt aktiv: Skattjakt med foder

Publiserad av
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Att gömma foderbitar runt huset för en skattjakt är ett bra sätt att hålla din katt på tårna. Den kommer älska att söka efter överraskningar, och du har kul när du ser på hur din katt "jagar". En skattjakt är också en aktivitet som håller din katt i rörelse så att hon bibehåller sin mentala och fysiska hälsa.

Här är sju tips på hur du kan planera en rolig skattjakt för din katt:

1. Kattens uppdrag

Välj vilken typ av jakt du vill göra. Du kanske överväger att dela upp en normal foderfördelning i tre till fyra skålar och placera dem på olika platser i hemmet. Ett annat alternativ är att göra skattjakten med enstaka foderbitar eller godbitar, som var och en får sitt eget gömställe i ditt hem.

2. Börja enkelt

Tanken på att "jaga" efter foder kan ta ett tag att snappa upp från din katts instinkter. Börja enkelt med att placera ut foder på ställen som är lätta att se för att hjälpa katten att associera lukten med foderbitarna den redan ser. Detta kommer väcka rätt tanke hos din katt.

3. Utmaning antagen

Gray cat licking something off human hand.

När det verkar som att din katt har förstått konceptet, börja göra det lite svårare. Medan katten ser på placerar du godbitar eller små skålar med foder på sitt gömställe. Din katt kanske inte kan se det längre, men den vet att du håller på med något.

4. Utmana din katt

När din katt har förstått spelets regler placerar du katten i ett annat rum medan du gömmer foder eller godbitar och släpper sedan in katten för att söka. Den riktiga jakten har börjat!

5. Välj smarta gömställen

Försök vara smart, men försiktig, när du gömmer varje bit. Några passande platser att överväga: bredvid (till och med inuti) kattens leksaker, en högre hylla, i en tom låda, eller i din katts klösträd. Kom ihåg att inte gömma foder på platser du inte vill att din katt ska vara på. Det är exempelvis klokt att undvika köksbänkar och bokhyllor med massor av ömtålig inredning. Och se till att aldrig använda plastpåsar, då det utgör en säkerhetsrisk.

6. Välj tid och en plats

Planera din jakt efter din katts vanliga måltider eller till en tid på dagen då du vet att den är hungrig. Du ska också vara inom synhåll för din katt under jakten. Utöver att det är kul för dig att kolla på när din vän sniffar fram sin måltid, så är det också viktigt att vara i närheten om din katt skulle bli frustrerad, distraherad eller om den sniffar upp något annat av misstag.

Det är också en bra idé att dokumentera vart du har gömt foderbitar och godbitar. Om katten blir mätt eller uttråkad kanske den lämnar några foderbitar. Genom att komma ihåg var du har placerat varje foderbit undviker du att du hittar dem över hela huset under vårstädningen, du undviker också att katten äter gammalt foder som kan ha utgått.

7. Vad ska katten jaga?

Vilket typ av foder ska du använda? Alla delar av din katts måltid ska inte lämnas åt lekfull upptäcktsfärd. Du kan använda din katts vanliga foder, såsom Hill's Science Plan kattfoder, men håll det katten äter på grund av sitt hälsotillstånd till vanlig serveringsrutin. Om du vill gömma godbitar istället, se till att hålla det till ett minimum så att du är säker på att du inte skämmer bort din katt så att den lägger på sig extrakilon.

Underskatta inte din katt

Är du orolig att din katt inte kommer lyckas med att hitta foderbitarna du har placerat ut? Var inte det. En katts nos innehåller omkring 200 miljoner nervceller, enligt PAWS Chicago, vilket betyder att din katts luktsinne är fjorton gånger känsligare än ditt eget.

Om din katt trots allt verkar ha svårt för att sniffa fram sina priser kan du pröva med en skål aromatiskt våtfoder såsom Hill's Science Plan portionspåsar med möra bitar av kyckling i en läcker sås din katts nos inte kommer kunna ignorera.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

 

Kara Murphy är en kattförälder och frilansande författare i Erie, Pa. Hon har en bedårande katt som heter Olive.

 

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

    Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Lamm

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Tonfisk

    Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror.
  • INAKTIVA OCH MED TENDENS TILL ÖVERVIKT, KATTUNGAR (upp till 1 års ålder), NEUTERED CATS, VUXNA KATTER (1-7 års ålder)