Lek och motion: Katt

0 Resultat Sorterade Efter

Relevans

Hålla katten frisk genom lek 

En av de viktigaste sakerna du kan göra för din katt är att leka med den. Det hjälper katten att bibehålla sin hälsa, det stärker bandet som du har med den och skulle till och med kunna förbättra din hälsa lite också. Som tur är älskar katter att leka, så att motivera dem bör inte vara lika svårt som att gå upp för att gå till gymmet klockan fem på morgonen. Allt som krävs är rätt kattleksaker, lite ljudstimulering och lekar! Kort sagt handlar lek med katter nästan helt om att stimulera kattens jaktinstinkter.  

Gör motionsdags till lekdags 

Utekatter får massor av tid för motion, lek och jakt. Men innekatter har lite lättare för att bli soffpotatisar. Som tur är för dig är det inte svårt att träna en katt – det är faktiskt jätteroligt! Dessutom stärker det er relation samtidigt som det bibehåller kattens mentala och fysiska hälsa.

Lekar och leksaker

Katter älskar att leka och det enda du behöver ha är lite kreativitet. Först kan du prova att gömma godbitar runtom i hemmet så att katten får leka skattjakt. Eftersom den är född jägare kommer den älska att leta efter överraskningarna. Du kan också leka kurragömma. Gå in i olika rum i huset och ropa på katten, och kom ihåg att belöna den när den hittar dig. Kattleksaker är också ett bra sätt att få din katt att röra på sig. Prova med fjädervippor, små radiostyrda bilar och bjällror. Eller knyt helt enkelt ett snöre i en av kattens leksaker och dra i snöret så att det ser ut som om den rör sig – katten kommer att attackera direkt. Något du behöver komma ihåg är att aldrig låta katten använda dina händer eller fingrar som ”byte”. Om du gör det så lär du katten att det är lämpligt att jaga efter människor. Det är bäst att tygla det beteendet innan det blir naturligt för katten – inte minst eftersom det är en svår vana att bryta.