Få en uttråkad hund lekfull igen med hjälp av 6 olika lekar

Published by
minuters läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Misstänker du att din hund är uttråkad? Hundar är energiska varelser med en stark begäran av att leka och socialisera sig. När hundar har varit stillasittande för länge blir de uttråkade, och uttråkade hundar är olyckliga hundar. Att känna igen tristress hos din hund är en viktig del av att vara hundförälder, och att leka med din hund är en väldigt bra metod för att ge den ny energi.

Skapa en berikande miljö

Att hålla djur stimulerade är viktigt, och ingen tar vikten av detta på lika stort allvar som djurparker. Att skapa en stimulerande miljö på djurparker kallas för "berikande", och hundar behöver också en stimulerande miljö i deras hem.

Institutet Smithsonian Conservation Biology säger: "Berikande inkluderar designen av en stimulerande och naturalistisk inhängnad, boende i lämpliga sociala grupper i djurparker, och att introducera objekt, ljud, dofter och annan stimulans i djurens miljö. En berikad miljö är precis lika viktigt för hälsan som nutrition och veterinärmedicin hos djur på djurparker. På den nationella djurparken är berikande en väsentlig del av det dagliga omhändertagandet av alla våra arter."

Introducerar du din hund till ny stimulans? Det kanske är dags att göra lite förändringar i lekarna ni leker? Även aktiva hundar kan bli uttråkade om deras rutiner blir för mycket av en rutin. Här är fem tecken på att din hund är uttråkad, samt en lista på lekar ni kan leka för att fylla på med ny energi.

Tecken på en uttråkad hund, samt lekar för att hålla dem berikade och roade.

Ökat skällande

Om du har noterat att din hund har skällt mer än normalt på sistone finns det risk för att den är uttråkad. Plötsliga skall är ett sätt för hundar att få sin husse eller mattes uppmärksamhet, även om det inte verkar som att den skäller åt dig. Du kan likna det med ett milt utåtagerande.

Träning är ett bra sätt att leka med din hund. Du kanske tror att din hund inte skulle tycka om träning, men det är inte sant. Hundar njuter av att vara aktiva och av att ha uppgifter att göra. Ge din hund mini-uppdrag. Börja med att lära din hund kommandot plats. När hunden är i plats-position, kasta iväg en leksak och låt den landa. Efter lite väntande, fria din hund från positionen med det kommandot du använder ("okej", eller "kör"). När hunden hämtar leksaken, få den att lämna tillbaka leksaken till dig. Träna på detta om och om igen, så förvandlas din uttråkade hund plötsligt till en sömnig hund.

Ökat tuggande

Uttråkade hundar tenderar att bli destruktiva. Om din tidigare änglalika valp har börjat tugga på soffan eller skor, eller i själva verket på vad som helst, då är det dags att agera för att stoppa beteendet innan det blir ett regelbundet problem.

Dragkamp är en perfekt lek för en hund som älskar att ha något i munnen. Däremot ska du se till att lära din hund vad som är okej att äta och inte, innan ni börjar med lekar som involverar tuggande eller att använda nosen.

Dessutom är foder-relaterade lekar passande att leka med hundar som gillar att tugga, bara du är försiktig så att du inte övergöder din hund. Det finns många sätt att använda foder när ni leker. Du kan börja med att köpa en pusselmatare för att din hund ska få jobba hårdare för godbitar. Du kan också pröva med att gömma små foderbitar i ett rum och sedan låta din hund leka detektiv. Alla foderbitar hunden hittar får den också äta!

Springa i cirklar

Jack Russell terrier chases tail from an overhead view.

Har din hund plötsligt börjat jaga sin svans? Har den börjat springa omkring i cirklar i rummet? En hund som springer i cirklar har massor av energi att göra sig av med.

Motion är det bästa sättet att leka för en hund med mycket energi. Att leka lekar med frisbees eller bollkastning är super! Andra sätt att göra sig av med energi är långa promenader eller till och med raska springturer. Så länge ni håller er aktiva kommer alla lekar som kräver fysisk aktivitet fungera.

Gnäll

Precis som bebisar gnäller hundar när de behöver mer uppmärksamhet ifrån dig, och precis som med bebisar kan gnället vara överväldigande och till och med irriterande. Innan du börjar leka, ta ett steg tillbaka och analysera situationen. Ja, en gnällig hund kan vara frustrerande, men varför gnäller din hund? Det är enkelt: den behöver dig. När du ändrar perspektiv blir gnällandet plötsligt mindre irriterande, och du kommer göra vad som helst för att hjälpa din hund lindra sin tristress.

Det är det här som är bra med en gnällig hund: allt du gör för att leka vill underhålla den!
Kurragömma är roligt att leka med din hund. Om du har barn kan du uppmuntra dem att delta i det roliga. Låt en person gömma sig, och uppmuntra sedan din hund till att hitta personen.

Följer dig

Du visste att du var populär, men du trodde inte du var så populär att du skulle bli följd hela kvällen. Din hund vill vara din följeslagare. Hundar är flockdjur, och du är deras ledare. Detta betyder att din hund kommer följa dig tills du ger den något annat att göra.

För en hund som bokstavligt talat spenderar timmar vid dina hälar, varför prövar du inte att leka följa John. Börja med din hund på ena sidan av trädgården/hundrastplatsen i en "plats" position. Gå sedan tvärs över och kalla sedan på din hund till att följa ett kommando. Enkla kommandon är "sitt" eller "ligg", men om du vill göra det svårare kan du pröva kommandot "hit" för att få din hund komma till dig, och sedan "stopp" för att få hunden att stanna på vägen. Likt andra lekar för hundar, se till att belöna din hund med beröm när de lyder följa John kommandona korrekt. Om din hund misslyckas med något kommando, få den att gå tillbaka till platsen i trädgården/hundrastplatsen där den startade.

Några av de ovan nämnda beteendena kan också vara tecken på underliggande hälsoproblem. Om du är oroad över din hunds nya beteenden, kontakta din veterinär för att utesluta hälsoproblem.

Om du inte har tid att leka lekar med din valp ska du se till att ha gott om leksaker du kan ge din hund när du är väldigt upptagen. Du behöver nödvändigtvis inte ha en nu leksak varje gång, men det är bäst att växla mellan leksaker, göm några, så att även de gamla leksakerna känns som nya efter ett tag.

Och kom ihåg, det lättaste sättet att undvika en uttråkad hund är att hålla den sysellsatt. Regelbundna promenader och lek med din hund kommer göra den nöjd och glad, och du kommer också njuta av det.

Contributor Bio

Erin Ollila

 

Erin Ollila

 

Erin Olilla är en hund- och kattentusiast som tror på kraften av ord och hur ett meddelande kan informera, till och med förändra sin avsedda publik. Hennes skrivande kan hittas över hela internet och på utskfifter. Ta kontakt med henne på Twitter @ReinventingErin eller läs mer om henne på http://erinollila.com.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>