Skapa en hemmagjord hundsäng din hund kommer älska

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har hundsängen borta i hörnet börjat se söndertuggad och sliten ut på sistone? Även om du kan köpa en ny hundsäng, varför inte göra din egen? En hemmagjord hundsäng är ett utmärkt sätt att visa din favorithund precis hur mycket du älskar den - samtidigt som du sparar pengar! Dessutom kan du vara kreativ genom att återanvända allt från gamla möbler till T-shirts för att skapa den perfekta sängen till den perfekta jycken.

Chihuahua overseeing carpenter drafting plans

Gör-det-själv hundsäng

Hundar finns i många storlekar, så börja med att mäta din hunds gamla säng och se hur mycket plats den behöver för att ligga behagligt. Du kan också observera hur och var hunden föredrar att ligga när den slappnar av. Har du en stor Husky som sover ihoprullad i en liten boll? Den kanske gillar ett mysigare näste. Gillar din Beagle att ligga utspridd som en sprattelgubbe? Då kanske den behöver en större säng än du först trodde.

Det lättaste sättet att skapa en egen hundsäng på är med en med en stor kudde som du delar i två stora rektanglar av tyg och syr ihop dem på tre sidor. En eller två gamla fleecefiltar skapar en utmärkt återvunnen kudde. Innan du syr ihop den fjärde sidan, välj en fyllning som är säker och bekväm för din hund.

Välj rätt fyllning till din hemmagjorda hundsäng

Medan du vill att din hemmagjorda hundsäng ska se fin ut, vill du också att den ska ha ultimat komfort för din fyrbenta vän, så fyllningen du väljer är väldigt viktig. Du har många valmöjligheter, men du ska tänka över saker som led- och rörlighetsproblem, enkel rengöring, samt tugg- och grävtendenser innan du gör ditt val. 

Här är fem utmärkta fyllningar:

 • Fiberfyllning är ett billigt och mjukt val — men kom ihåg att det lätt blir kompakt och är svårt att rengöra.
 • Minnesskum kan vara ett utmärkt val för en hund som lider av artrit eller som uppskattar en hårdare yta. Tunna, beniga hundar som greyhounds kanske också behöver en tjockare säng för att vara bekväma.
 • Aromatiskt träflis kan absorbera stinkande hundlukt men kan orsaka en riktig röra om din hund bestämmer sig för att tugga sönder sängen. Du kommer också behöva ett tyg som är starkt nog att omsluta flisen, så att den inte sticker ut och gör det obekvämt för din hund att använda sängen.
 • Gamla handdukar, T-shirts, lakan och filtar utgör alla utmärkt fyllning när de klipps i remsor. Du sparar pengar och undviker att sakerna hamnar på soptippen - vinn-vinn!
 • En kudde kan utgöra den enklaste fyllningen, med den extra fördelen att det är enkelt att rengöra. Precis som människor föredrar hundar en viss typ av kudde, så fortsätt experimentera tills du hittar kudden din hund verkar tycka bäst om.

White Havanese buries head into red dog bed.

Små hundar: Sy-fria möjligheter

Så här kan du enkelt förvandla en gammal collegetröja till en doughnut-säng till en liten hund: Börja med att separera armarna från kroppen med en linje av varmt lim på insidan. Stoppa sedan in en kudde i huvuddelen av tröjan. Stäng sedan halsen med hjälp av ett dragsnöre och lägg fyllning i armarna. Slutligen lindar du armarna runt huvudkudden och använder lim eller påstryckningslim för att samla ihop armarna till en doughnut-form.

En enkel trälåda, återvunnen eller tillgänglig i hantverksbutiker, utgör också ett utmärkt litet näste. Ta försiktigt bort en av de långa sidorna från lådan och använd sandpapper för att göra de grova kanterna mjuka. Måla lådan och gör den personlig med din hunds namn eller en rolig design, och lägg en mjuk vikt filt eller kudde i den.  HGTV Handmade rekommenderar också att du sätter möbeltassar i de nedre hörnen för att skydda ditt golv. Precis som allt annat du ger din hund, se till att färgen, dekorationerna och fyllningen inte är giftigt och inte enkelt för hunden att tugga på eller få i sig.

Large dog cuddles green pillow while laying on couch

Stora hundar: Från gamla möbler till hundsäng

Har du en gammal byrå som tar plats på vinden eller i källaren? Project DIY föreslår att du ger den nytt liv som en säng till din hund! Börja med att ta bort lådorna och byråns främre ram. Du bör också ta bort eventuella vassa spikar,  metall och bitar av plast eller trä från insidan. Sandpappra och måla byrån i önskad färg. Montera fästen för en liten gardinstång på framsidan och häng dit golvlånga gardiner. Slutför med att lägga en mjuk kudde på insidan, och du har den perfekta “grottan” för din hund när den behöver lite lugn och ro. Bonus är att toppen också kan användas som bord!

Känner du dig ännu mer kreativ? Du kanske vill göra dina egna hundleksaker eller skapa en liknande Gör-det-själv säng till din katt. Med lite kreativitet kommer din hund eller katt slumra sött på nolltid i en unik säng som är handgjord med din kärlek.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy är en frilansande skribent och hundägare som bor i Erie, Pa. Hon har en goldendoodle som heter Maddie.

Relaterade artiklar

 • Viktreducering och hantering, bevisad i den verkliga världen  

  Om du har en överviktig katt eller hund, så är du inte ensammen. Som många som 1 av 3 hundar och katter i Storbritannien är överviktiga eftersom många hund- och kattägare tror att ’mer foder’ innebär ’mer kärlek’.
 • Hitta och välja valp  

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • De rätta hundleksakerna

  Hundar älskar att leka, både med sin husse/matte eller för sig själva. Leken ger motion, mental stimulans och gör att hunden knyter an till dig. Så bra hundleksaker är nödvändiga för att din vän ska trivas och vara säker.
 • Sällskapshundar som hjälper människor

  Dogs running Att använda hundar inom terapin går långt tillbaka till 1700-talet i England. Idag blir det alltmer etablerat att använda djur som hästar, katter, kaniner och även hundar i många situationer.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>