Att sköta och bada din hund

Published by
Minuter läsning

Hitta mat som passar ditt husdjurs behov

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det kan vara så att det är viktigare för dig än för din hund att få ett bad - speciellt om hunden har rullat runt i något obehagligt utomhus. Men för att göra livet lättare för båda, så finns det några saker du kan göra för att upplevelsen ska bli så trevlig som möjligt.

 1. Välj den bästa platsen för att tvätta din hund. Ett badkar är vanligtvis det enklaste, men om du har en mycket liten hund, så kan det vara bekvämare för er båda att använda en lämplig skål eller diskhon. Om din hund är långhårig, så tänk dock på att hårstrån kan orsaka stopp i avloppet.
 2. Se till att du kammar eller borstar hunden först. Detta avlägsnar lösa hår och tovor som är svårare att hantera när pälsen är blöt. Många hundar tycker mycket om att bli borstade som en belöning, vilket också kan hjälpa till att få hunden att koppla av.
 3. Sätt på dig ett förkläde eller gamla kläder. Det finns en risk för att du kommer att bli blöt!
 4. Lägg en halksäker matta i badkaret (speciellt om du har en stor hund) för att förhindra att vare sig du eller din hund halkar då du lyfter hunden in och ut i badkaret.
 5. Fyll badkaret eller diskhon med lite varmt vatten. Hundar tycker inte om kallt vatten (tänk på hur ett kallt bad skulle kännas för dig) men se till att det inte blir för varmt heller.
 6. Hur mycket vatten beror på din hunds storlek, men fyll inte på för mycket så att din hund grips av panik. Ljudet av rinnande vatten kan också vara skrämmande så fyll gärna badkaret innan du sätter din hund i det.
 7. Ta upp din hund och placera den i badet. Han kommer antagligen att försöka ta sig ut direkt, men håll bara ut.
 8. Använd en plastkopp eller plastmugg för att hälla vatten över din hund. (Du kan använda en duschanordning om din hund inte blir skrämd.) Din hund kommer att försöka att skaka av sig vattnet, och det kommer då att skvätta även på dig.
 9. Ta lite hundschampo på dina händer och lös upp med varmt vatten och häll det över din hund. Använd sedan dina händer och massera mjukt in schampot i din hunds päls - se till att du kommer ända ner till huden. Försök att undvika att det kommer schampo i hundens öron eller ögon.
 10. Skölj med varmt vatten. Se till att din hunds päls är helt fri från schampo för att undvika att hunden utvecklar torrt skin.
 11. Lyft ut hunden från badet - var försiktig så att ingen halkar - och låt hunden skaka av sig vattnet. Frottera sedan hunden torr med en skön varm handduk eller använd en hårtork om den tål ljudet.
 12. Belöna hunden för sitt uppträdande, och ge den sedan en sista borstning.

Relaterade artiklar

 • Håll din valp frisk

  Du är den person som bäst kan se till att din valp håller sig frisk och pigg.
 • Hitta och avlägsna loppor på hundar

  Dogs running Lär dig mer om varningstecken, symtom och behandlingar för säsongsbundna hundallergier och klåda från fästingar, loppor och andra irriterande parasiter!
 • Sköt om din valp

  Dogs running Alla valpar ska borstas dagligen, och inte bara för att förbättra hudens och pälsens skick.
 • Hundar som är rädda för åskan

  Dogs running Rädsla för åskan är en vanlig fobi hos hundar. Det visar sig ofta genom att den gömmer sig, gnäller, skäller, skrapar med tassen eller urinerar. Ingen vet med säkerhet varför en hund är rädd för åskan.

Relaterade produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Large Breed with Lamb and Rice är sammansatt för optimalt bevarande av leder och muskelmassa, för stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter, glukosamin och kondroitin från naturliga källor.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature är framtagen för att främja munhälsa, hälsosam hud och hälsosam matsmältning hos hundar av små raser. Med höga nivåer kliniskt bevisade antioxidanter och naturliga ingredienser, med tillsatta vitaminer och mineraler. <br></p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpfoder med Kyckling

  Hill’s&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken är sammansatt för en hälsosam tillväxt av skelettet hos valpar av stora hundraser. Med kliniskt bevisade antioxidanter och optimala mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hundfoder med Kyckling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blandning av ingredienser och lågt fettinnehåll. Sammansatt för att hjälpa din hund att uppnå hälsosam vikt för ett längre liv. </p>