Det bästa nyårslöftet för dig och din hund

Published by
Minuter läsning

Nyårslöftet till din hund

Starten på ett nytt år kan också betyda en nystart för hundar som behöver en förändring i deras vardag. Eftersom 50 procent av alla hundar och katter är överviktiga är det en perfekt tid för att börja med nya foder- och motionsvanor för hundar. Behöver du fler idéer? Här är tre nyårslöften som kan göra det nya året till det till det mest hälsosamma för din hund!

Mät din hunds foder - varje gång!

Många ägare använder ögonmått till sina hundars dagliga foderintag, vilket oftast resulterar i överutfodring och att de lägger på sig vikt. Det är viktigt att använda ett 200 ml mått för att försäkra dig om att din hund inte får fler kalorier än den behöver. Utfodringsrekommendationen på foderpåsen är ett bra sätt att ta reda på hur mycket foder din hund behöver. Äldre hundar och de som har kastrerats behöver oftast mindre energi än unga hundar.

Välj ett foder, som passar hundens ålder

Hundar som växer har specifika nutritionsbehov som säkerställer att deras kropp växer sig sund och stark. Exempelvis har vissa äldre hundar ett mindre energibehov, men de kan ha andra hälsoproblem såsom ledsjukdomar, som möjligtvis kan åtgärdas med det rätta fodret. Att välja ett foder som är specifikt sammansatt för för din hunds livsstadie är ett utmärkt sätt att se till att den är sund och glad.

Pröva något nytt med din hund

Det har blivit väldigt populärt att involvera sin hund i sin egen motionsrutin. Du kan prova allt från hundyoga till vandring, skidåkning och kajak. Det är ett utmärkt sätt att stärka bandet mellan hund och ägare, få er båda ut i friska luften och både du och din hund mår bra av att vara fysiskt aktiva. Mötesgrupper är ett fantastiskt sätt att hitta andra hundägare som också vill motionera tillsammans med sina hundar!

Relaterade artiklar

Relaterade produkter