Träna kattungen att gå på lådan

Published by
Minuter läsning

Träna kattungen att gå på lådan

Katter är naturligt renliga av sig och med största sannolikhet kan kattungen redan gå på lådan när den kommer hem till dig. Allt du behöver göra är att köpa en tillräckligt stor kattlåda så att kattungen kan röra sig fritt, och sedan hälla på kattsand så att botten på lådan täcks (du kan använda samma kattsandsfabrikat som uppfödaren använder för att kattungen ska känna igen lukten). Visa kattungen kattlådan och ta den dit om den går omkring och nosar, hukar sig eller på annat vis verkar "nödig".

Cat in litter box

Viktiga regler för kattlådan

Ställ kattlådan borta från bädden och maten, på ett ställe som är någorlunda privat.

Töm kattlådan regelbundet – kattungen kommer inte att använda den om den är "lortig". Vissa desinficeringsmedel är giftiga för katter, och därför bör du endast använda varmt vatten och diskmedel. Om du är gravid bör du be någon annan tömma och rengöra kattlådan, eller se till att använda gummihandskar och tvätta händerna noggrant efteråt. Detta minimerar risken att smittas av toxoplasmos som dock är ovanligt, men kan skada fostret.

När kattungen är tillräckligt stor att vistas ute själv kan du välja att ta bort kattlådan för gott. Var inte för snabb med att ta bort den. Kattungen kanske vägrar att gå ut om den tycker att det är för kallt!

Olyckor kommer att inträffa

Även den smartaste kattungen kommer att råka ut för någon enstaka olycka. Vad du än gör, ska du inte bestraffa kattungen. Ge beröm när den använder kattlådan och ge eventuellt en belöning, så kommer den att komma tillbaka på spåret.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter

 • Hill's™ VetEssentials™ Katt Äldre Vuxen 7+ Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Noggrant balanserad näring som hjälper till att bevara funktionen hos njurar och vitala organ. Med kliniskt bevisade antioxidanter, omega-6 och reducerad fosfor.
 • Hill's™ VetEssentials™ Kattunge Kyckling

  <p>Veterinärexklusiv. Avancerad näring för frisk växt och utveckling med hög immunitet. Innehåller kliniskt bevisade höga nivåer antioxidanter och DHA.
 • Hill's™ Ideal Balance™ Katt Vuxen Utan Spannmål med Kyckling och Potatis

  <p><strong><span class='nowrap'>Ideal Balance™</span> No Grain Feline Adult</strong> är speciellt sammansatt för att möta vuxna katters behov och är tillverkad UTAN SPANNMÅL. Vi garanterar perfekt balanserad näring för din katts hälsa - inget mer, inget mindre. </p><p></p><p>   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattfoder med Kyckling

  Hill’s™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken är sammansatt för att stödja optimal kondition, med kliniskt bevisade antioxidanter, nyttiga proteiner och berikade omega 3-fettsyror. <br><ul><li>Stödjer muskelunderhåll och ideal kroppsvikt.</li><li>Kontrollerade mineralvärden för att stödja urinvägshälsa.</li><li>Lättsmälta ingredienser för optimal absorption av näringsämnen.</li></ul>100% kvalitets-, konsistens- och smaksgaranti.<br><br>